Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Pasaulē

Snoop Dogg mēģina pāri robežai pārvest gandrīz pusmiljonu

Reperis Snoop Dogg nedēļas laikā piesaistījis gan Zviedrijas, gan Itālijas policijas uzmanību © Theo Wargo, AFP

Par amerikāņu repera Snoop Dogg šāgada Eiropas turnejas raksturīgu iezīmi kļuvuši konflikti ar kontinenta valstu likumsargiem.

Jūlija nogalē Zviedrijā policija reperi aizturēja, jo bija aizdomas, ka viņš atrodas narkotisko vielu izraisītā reibumā, bet mēneša pēdējā dienā Itālijas finanšu policija atklājusi, ka Snoop Dogg no valsts nedeklarējot cenšas izvest 422 000 dolāru skaidrā naudā – krietni vairāk, nekā atļauj likums.

Itālijas ziņu aģentūra ANSA vēsta, ka pēc diviem Kalabrijā notikušiem koncertiem mūziķis Lamezia Terme lidostā gatavojies sēsties privātā lidmašīnā, lai dotos uz Angliju, kur viņam vakar bija paredzēta uzstāšanās festivālā Kendal Calling. Taču izlidošanu nācies atlikt, jo policija pievērsusi uzmanību repera bagāžai un divās greznās Louis Vuitton ceļasomās atradusi 422 000 dolāru skaidrā naudā, kurus mūziķis nebija uzskatījis par nepieciešamu deklarēt. AP atgādina, ka Eiropas Savienības likumos noteikts – bez deklarēšanas pār robežu drīkst pārvest ne vairāk kā 10 000 eiro (gandrīz 11 000 dolāru) skaidrā naudā.

Itālijas finanšu policija, atsaucoties uz likumu, kas vērsts pret naudas atmazgāšanu, Snoop Dogg konfiscējusi pusi no summas, kuru viņš mēģinājis izvest no valsts. Tomēr mūziķa nolīgtie juristi jau paziņojuši, ka nekādās nelegālās finanšu mahinācijās Kalifornijas reperis nav iesaistīts. «Naudu viņš bija saņēmis par Eiropā notikušajiem koncertiem. Tas nav nekāds noziegums, bet gan neliels administratīvais pārkāpums,» sarunā ar Reuters sacījis advokāts Andrea Parīzi. Viņš arī piebildis, ka reperis pilnībā sadarbojies ar Itālijas varasiestādēm, cenšoties pēc iespējas ātrāk atrisināt problēmu, lai varētu doties uz nākamā koncerta norises vietu. Sagaidāms, ka tuvāko mēnešu laikā viņam tiks atdota lielākā daļa pašlaik konfiscētās naudas, no kuras Itālijas varasiestādes atskaitīs soda naudu. Tās apmērs varētu būt pāris tūkstoši eiro, ar kuriem Snoop Dogg samaksās par savu nezināšanu un neuzmanību.

Mūziķa pārstāvji incidentu komentēt atteikušies, liekot saprast, ka uzskata to par nenozīmīgu. AFP atgādina, ka pagājušajā nedēļā Snoop Dogg jau izraisīja skandālu, faktiski apsūdzot Zviedrijas policiju rasismā. 25. jūlijā viņš pēc koncerta Stokholmā devās uz Upsalu, un automašīnu, kurā atradās mūziķis, apstādināja policijas patruļa. Zviedrijas policijas preses sekretārs Frēdriks Vālens stāstījis – policistiem radušās aizdomas, ka mūziķis ir narkotiku reibumā, tādēļ viņš aizturēts un aizvests uz tuvējo policijas iecirkni, lai nodotu urīna analīzes. «Visa šī procedūra ilga tikai pāris minūšu, arī pēc tam reperim netika likti šķēršļi izbraukšanai no valsts,» skaidrojis policijas pārstāvis. Taču aizturēšana ļoti aizvainojusi Snoop Dogg, un viņš sūdzējies, ka tā notikusi tikai viņa izskata un ādas krāsas dēļ, piedraudot vairs nekad nebraukt koncertēt uz Zviedriju. 43 gadus vecais mūziķis, kura īstais vārds ir Kelvins Broaduss, arī piebildis – nekādu pierādījumu tam, ka viņš lietojis narkotikas, neesot un nav varējuši būt. Zviedrijas policija gan norādījusi, ka analīžu rezultāti būs zināmi tikai pēc vairākām nedēļām.