Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Hjūstones meitas nāves iemesls nenoskaidrots

2012. gadā pēc Vitnijas Hjūstones traģiskās nāves Bobija Kristina krita histērijā, paziņojot, ka zaudējusi «ne tikai māti, bet arī labāko draugu». Tagad abas ir kopā citā pasaulē... © Scanpix

Tiesu medicīnas ekspertīzei nav izdevies noskaidrot dziedātājas Vitnijas Hjūstones meitas Bobijas Kristinas Braunas precīzu nāves cēloni, taču izmeklēšana turpināsies. 22 gadus vecā B. K. Brauna mira svētdien pēc tam, kad vairāk nekā pusgadu bija pavadījusi komā, par saistību ar viņas nāvi aizdomās tiek turēts draugs Niks Gordons, pret kuru ģimene jau ierosinājusi civilprasību.

B. K. Brauna vienā no Atlantas pilsētas slimnīcām tika nogādāta 31. janvārī – viņa bija atrasta bezsamaņā sava dzīvokļa vannasistabā. Ārsti izmisīgi cīnījās par jaunās sievietes dzīvību, taču viņas smadzenēm jau bijuši nodarīti neatgriezeniski bojājumi, un turpmākos mēnešus jauniete pavadījusi komā, cerībām, ka viņa varētu atgūties, sarūkot ar katru dienu. Pirms mēneša ģimene (tēvs Bobijs Brauns un nelaiķes V. Hjūstones tuvinieki) faktiski izkāra balto karogu, no slimnīcas pārvedot B. K. Braunu uz kādu aprūpes centru Džordžijas štatā, raksta Reuters.

Vakar Fultonas apgabala tiesu medicīnas birojs paziņojis, ka mirstīgo atlieku sekcijā «nav izdevies noskaidrot kādus līdz šim nezināmus medicīniskus aspektus, kas varēja novest pie nāves». Pieredzējušais Ņujorkas tiesu medicīnas eksperts Maikls Beidens sarunā ar AP skaidrojis, ka tas neesot nekāds pārsteigums, ņemot vērā to, cik ilgs laiks pagājis no brīža, kad B. K. Brauna faktiski klīniskās nāves stāvoklī tika nogādāta slimnīcā, līdz viņas nāves dienai. Izmeklētāji gan darbu turpinās, pētot no slimnīcas pieprasītos dokumentus. Visticamāk, tajos būs atrodama informācija, vai 31. janvārī B. K. Brauna atradusies narkotiku vai alkohola reibumā, vai kādu medikamentu ietekmē, kā arī ziņas par miesas bojājumiem, kas viņai var būt nodarīti.

Interneta ziņu vietne TMZ.com norāda, ka aizdomu ēna gulstas pār 25 gadus veco N. Gordonu, kurš uzgāja savu draudzeni bezsamaņā un izsauca glābējus. Oficiālas apsūdzības viņam nav izvirzītas, taču, pēc TMZ.com ziņām, Rouzvelas policijas departamentā ierosināta lieta par sadzīves slepkavību. Bojāgājušās tuvinieku juristi N. Gordonam jau izvirzījuši civilprasību, apgalvojot, ka viņš nereti iekaustījis savu draudzeni, bet pēc tam, kad viņa nonākusi komā, izmantojis B. K. Braunas bankas kartes, no viņas konta noņemot aptuveni 11 000 dolāru. Situāciju pikantāku padara fakts, ka bārenis N. Gordons ir uzaudzis kopā ar B. K. Braunu. Lai gan ģimene viņu tā arī neadoptēja, daudzi tuvinieki abus uzskatījuši par brāli un māsu, tāpēc radiniekiem bijis liels šoks 2012. gadā (īsi pēc V. Hjūstones nāves) uzzināt, ka abu starpā izveidojušās romantiskas attiecības. Gan B. Brauns, gan V. Hjūstones radinieki domā, ka N. Gordonu interesējis tikai Bobijai Kristinai atstātais mantojums – pēc neoficiālām ziņām, 20 miljoni dolāru, kas viņas rīcībā būtu nokļuvuši, sasniedzot 25 gadu vecumu.

Tuvinieki N. Gordonam bija lieguši apmeklēt Bobiju Kristinu slimnīcā, bet pašlaik iebilst arī pret viņa ierašanos uz bērēm. Entertainment Tonight raksta, ka atvadīšanās no B. K. Braunas notiks 1. augustā vienā no Atlantas sēru namiem, bet pēc tam viņas mirstīgās atliekas pārvedīs uz Ņūdžersijas štatu un guldīs Vestfīldas kapsētā, kur 2012. gadā tika apglabāta V. Hjūstone.