Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Pasaulē

Iespējamie latvietes Agneses slepkavas gaida DNS rezultātus

© dailymail.co.uk

Lielbritānijā joprojām turpinās latvietes Agneses Kļaviņas lietas izmeklēšana- divi galvenie aizdomās turamie ir britu miljonāta dēls Vestlijs Kappers un viņa draugs Kreigs Porters, ziņo dailymail.co.uk

 

Kā jau ziņots, 2014. gada 6. septembrī Spānijas pilsētā Marbellā pēc naktskluba "Aqwa mist" apmeklējuma pazuda 30 gadīgā Agnese Kļaviņa. Gan Spānijas, gan Anglijas izmeklētāji turpina rūpīgi izmeklēt mīklaino latvietes pazušanu, un ir atrasti arī pirmie pierādījumi - abu britu automašīnā Mercedes spciālisti atraduši blondu matu, kurš, iespējams, varētu piederēt pazudušajai Agnesei. DNS rezultāti vēl nav zināmi, taču, ja izrādīsies, ka mats piederējis latvietei, tad lietas tiesnesis apsūdzēs abus galvenos aizdomās turamos sievietes slepkavībā.

Jāpiezīmē, ka V. Kappera un K. Portera advokāts joprojām apgalvo, ka viņa aizstāvāmie ir "pilnīgi nevainīgi".

Jau ziņojām, ka aizdomas uz abiemn vīriešiem kritušas pēc tam, kad izmeklētāju rīcībā nonākusi informācija, ka Agnese vakaru pirms pazušanas pavadījusi abu bagātnieku sabiedrībā, kā arī klubu pametusi ar viņiem.  V. Kappers un Kreigs Porters tiesas priekšā negribīgi atzinuši – klubu meitene pametusi ar viņiem un viņi to nogādājuši mājās savā mersedesā. Tomēr, izmeklēšana apliecina, ka Agneses dzīvoklis ir neskarts un mājās meitene nav bijusi, kā arī kriminālie psihologi pēc kluba apsardzes kameru video ieraksta aplūkošanas paziņojuši – spriežot pēc meitenes sejas izteiksmes, klubu viņa nav pametusi labprātīgi. 

Vēlāk savās liecībās vīrieši atzinušies, ka Latvija dzimušo Agnesi aizveduši prom no kluba uz izlaiduši netālu no sievietes mājām, K. Porters apgalvo, ka, pēc kluba apmeklējums, mersedesā aizmidzis.

Video kameras fiksējušas, ka drīz pēc Agneses pazušanas Kappera ģimenei piederošā motorlaivā redzami trīs vīrieši, kas ūdenī izmet lielu koferi.  Laiva pameta ostu Marellas tuvumā.

Šobrīd abiem britiem ir aizliegts pamest Spāniju, un jāpiezīmē, ka ja vīriešus atzīs par vainīgiem, viņiem draud 10-15 gadus ilgs cietumsods.