Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Zinātnieki: Mākslīgais intelekts var iznīcināt cilvēci

© Publicitātes foto

Grupa noraizējušos zinātnieku, pētnieku un akadēmiķu, kuru vidū ir arī Īlons Masks un Stīvens Hokings, brīdinājuši, ka militārā mākslīgā intelekta bruņošanās tuvākajā laikā var uzņemt milzu tempu, ja netiks pielietoti pretpasākumi. Militārā bruņošanās ar mākslīgā intelekta ieročiem ir nenovēršama un kļūst aizvien apjomīgāka, vēstulē, kas prezentēta Buenosairesas Mākslīgā Intelekta konferencē, uzsver zinātnieku grupa.

 „Likmes ir augstas. Autonomie ieroči ir uzskatāmi par „trešo kara revolūciju” pēc šaujampulvera un kodolieročiem”. Autonomie ieroči – domājoši „Terminatori”, kas šauj, „gudri” transportlīdzekļi, kuriem pievienoti ložmetēji, bezpilota droni ar pārvadājamām bumbām, tā nav nākotnes vīzija. Gan šīs, gan vēl attīstītākas tehnoloģijas būs pieejamas jau dažu gadu, ne dekāžu laikā, rakstīts vēstulē. Šāda veida tehnoloģiju izveidošana un uzturēšana neprasa daudz izejvielu, tādēļ tie būs pietiekami lēti, lai tos spētu saražot masveidā.

Pēc zinātnieku domām, šādi ieroči ir ideāli, lai veiktu slepkavības, destabilizētu nācijas, selektīvi iznīcinātu etniskas grupas un veiktu citas darbības. Vēstuli parakstījuši arī „Apple” līdzdibinātājs – Stīvs Vozņaks un Google DeepMind galvenais izpilddirektors Demiss Hassabis.

Informācija sagatavota pēc cnn.com