Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Varufakis: Vienošanās ar kreditoriem ir tuvu

© scanpix

Grieķijas finanšu ministrs Janis Varufakis piektdien izteicās, ka vēl nav par vēlu Atēnām panākt vienošanos ar starptautiskajiem kreditoriem.

 

"Neatkarīgi no "Jā" vai "Nē" balsojuma, vienošanās ir tuvu," intervijā Īrijas raidorganizācijai RTE norādīja Varufakis.

"Ja tiks saņemts "Jā" balsojums, tad Grieķijas valdība vienkārši parakstīsies uz punktētās līnijas pie priekšlikumiem, ko kreditori izteica 25.jūnijā," sacīja Varufakis. "Ja būs "Nē" balsojums, tad es varu jums apgalvot, ka šīs bezizejas nedēļas laikā mēs saņēmām dažus ļoti apmierinošus Eiropas piedāvājumus."

"Vienošanās ir vairāk vai mazāk panākta," uzsver ministrs.

Varufakis skaidroja, ka privātas pārrunas šonedēļ turpinājušās ar Eiropas Komisiju un Eiropas Cenrālo banku, neskatoties uz to, ka vairāki Eiropas valstu līderi noraidīja sarunas līdz referenduma rezultātu saņemšanai.

"Es nedomāju, ka ir pārāk vēlu," norādīja ministrs. "Grieķijas valdība un kreditori ir nonākuši ļoti, ļoti tuvu attiecībā uz fiskālo politiku, kā arī uz reformu sarakstu. Atšķirības ir parādsaistību atlaišanā."

Grieķijas iedzīvotāji svētdien tiks lūgts balsot ar "Jā", lai atbalstītu kreditoru piedāvāto glābšanas programmu apmaiņā pret bargākiem taupības pasākumiem, vai ar "Nē", lai atbalstītu valdības pūliņus iegūt labākus nosacījumus.