Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Kaujinieki pametuši Širokines ciemu

© Scanpix

Prokrieviskie kaujinieki pametuši stratēģiski svarīgajai Mariupolei līdzās esošo Širokines ciemu, piektdien paziņoja Ukrainas prezidenta administrācijas pārstāvis pretterorisma operācijas jautājumos Oleksandrs Motuzjaniks.

 

"Mariupoles virzienā situācija ir stabilizējusies. Kaujinieki ir pametuši pilnībā sagrauto Širokines ciemu un atkāpušies uz austrumiem līdz Sahankai un Bezimenes ciemam," preses brīfingā pavēstīja Motuzjaniks.

Savukārt Ukrainas Nacionālās gvardes pulks "Azov" paziņoja, ka kopš ziemas kauju sākuma pie Širokines nogalināti, ievainoti vai saņemti gūstā vairāk nekā 800 kaujinieki, bet Ukrainas pusē zaudēti 60 karavīri un vēl aptuveni 200 ievainoti.

"Ienaidnieks ir atkāpies no Širokines. Tas notika ne tāpēc, ka kāds parakstīja Minska-2, 3 vai 4, bet tāpēc, ka kopš Azovas ziemas uzbrukuma sākuma ienaidnieks Širokinē zaudēja vairāk nekā 800 kaujinieku, kas tika nogalināti, ievainoti vai saņemti gūstā, par ko liecina pārtvertās radiosarunas," sacīja pulka komandieris Andrejs Beļeckis.

Pēc viņa teiktā, tas ir pulku "Azov", "Donbas", Ukrainas bruņoto spēku 37.bataljona un citu vienību karotāju nopelns.

"Mēs visi samaksājām cenu ar vairāk nekā 60 nogalinātajiem un 200 ievainotajiem," piebilda Beļeckis.

Viņš arī norādīja, ka ukraiņu karotāji ir gatavi "jebkurā brīdī virzīties tālāk un atkarot savu zemi, tiklīdz saņemsim pavēli".