Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Pasaulē

Krievijā rosina aizliegt zivju konservu importu no Rietumiem

© F64

Krievijas zvejniecības aģentūra "Rosribolovstvo" rosinājusi aizliegt importēt zivju konservus no vairākām rietumvalstīm.

Lauksaimniecības ministrijas pārstāvis pavēstījis, ka jau sastādīti vairāki saraksti ar konkrētiem produktiem, kuru imports tiks aizliegts, taču pagaidām nav zināms, kurš no šiem sarakstiem tiks iesniegts apstiprināšanai valdībā.

Iepriekš Krievijas premjers Dmitrijs Medvedevs uzdeva valdībai pagarināt aizliegumu ievest vairākus pārtikas produktus no valstīm, kuras noteikušas sankcijas pret Krieviju Krimas aneksijas dēļ. Viņš skaidroja, ka nepieciešams dot atbildi Rietumu lēmumam pagarināt sankcijas pret Krieviju.

Vienlaikus premjera preses dienests pavēstīja, ka produktu sarakstā varētu būt nelielas izmaiņas. Tika solīts, ka daļēji tiks atļauts ievest izejvielas, kas nepieciešamas Krievijas lauksaimniecības un pārtikas rūpniecības attīstībai.

Tikmēr neoficiāli izskanējis, ka varētu tikt aizliegts arī šokolādes imports.

Kā ziņots, Latvijas Pārtikas un veterinārais dienests jau 4.jūnijā saņēma "Roseļhoznadzor" oficiālu paziņojumu par to, ka ir spēkā aizliegums visam Latvijas zvejas produktu eksportam uz Krieviju, jo iepriekš piecu klātienē pārbaudīto uzņēmumu konservos konstatēts paaugstināts benzopirēna līmenis.

Līdzīgu paziņojumu saņēma arī Igaunija.

Latvijai tika dots laiks līdz 4.augustam, lai iesniegtu dokumentus par paveiktajiem uzlabojumiem zivju apstrādes procesā. Tad Krievija solīja lemt par aizlieguma atcelšanu un sūtīt uz Latviju ekspertus, lai veiktu atkārtotas pārbaudes.