Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Francijas izmeklētāji paplašina "Germanwings"  izmeklēšanu

© scanpix

Francijas izmeklētāji ceturtdien paziņoja, ka paplašina izmeklēšanu par Vācijas zemo cenu aviosabiedrības "Germanwings" lidmašīnas nogāšanos Francijas Alpos, lai noskaidrotu, vai kāds nav saucams pie atbildības par nonāvēšanu.

 

Šāds solis sperts pēc faktu atklāšanas, ka lidmašīnu nogāzušais otrais pilots Andreass Lubics mēnesi pirms katastrofas izraisīšanas apmeklējis septiņus ārstus.

Pavisam Lubics piecu gadu laikā apmeklējis 41 ārstu, paziņoja Marseļas prokurors Briss Robins.

"Francijas kriminālkodekss neļauj man sākt izmeklēšanu par slepkavību, jo tās pastrādātājs ir miris," sacīja Robins, paziņojot, ka uzsāk izmeklēšanu par nonāvēšanu un tās vadīšanai iecēlis trīs izmeklēšanas tiesnešus.

Prokurori uzskata, ka 27 gadus vecais Lubics 24.marta lidojuma laikā no Barselonas uz Diseldorfu aizslēdza pilotu kabīnes durvis, liedzot tajā iekļūt kapteinim, un tīši nogāza lidmašīnu, nogalinot 150 cilvēkus.

Viņš ar ārstiem konsultējies pa vairākām veselības problēmām.

Lubics iepriekš bija cietis no smagas depresijas, un viņa mājas datorā bija redzams, ka viņš dažas dienas pirms katastrofas bija pētījis pašnāvības izdarīšanas veidus. Prokurori viņa mājās atrada arī saplēstas slimības lapas, kuras atklāja, ka viņš liktenīgā lidojuma dienā nevarēja strādāt.

"Lufthansa" nebija zināms par viņa psiholoģiskā stāvokļa nopietnību.