Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

ĀM sniedz paskaidrojumu Krievijai par "Putina lelli"

© Twitter, @RT_com

Atbildot uz Krievijas vēstniecības iesniegto notu saistībā ar Stūra mājas pagalmā izstādīto krustā sisto lelli, kas līdzinājusies Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, Ārlietu ministrija (ĀM) Krievijai sniegusi mutisku skaidrojumu, aģentūrai LETA apliecināja ministrijas preses sekretārs Ivars Lasis.

Vaicāts par ministrijas atbildi uz vēstniecības iesniegto notu, Lasis norādīja, ka ĀM publiski jau iepriekš paudusi savu nostāju šajā jautājumā.

Jau ziņots, ka, reaģējot uz Stūra mājas pagalmā izstādīto instalāciju ar krustā sistu lelli, kas līdzīga Putinam, Krievijas vēstniecība nosūtīja notu Latvijas ĀM.

Vēstniecība paziņojumā savā "Facebook" profilā norādīja, ka performance izraisījusi galēju sašutumu un riebumu, piebilstot, ka šāda veida provokatīvas "mākslas" performances valstī, kas prezidē Eiropas Savienības (ES) Padomē, ir nepieņemamas.

Putina lelle bija daļa no Stūra mājā atklātās izstādes "Disidents". Tikmēr mākslinieks "Some1" skaidrojis, ka mākslas instalācijas "Disidents" pamatideja ir finansiālās jeb materiālās pasaules glorificēšana indivīda ikdienā un krustā sistais tēls ir biznesmenis, kura seja veidota pēc līdzības ar kādu mākslinieka paziņu, 45 gadus vecu biznesmeni no Itālijas.

Instalāciju ar krustā sisto Putinam līdzīgo lelli organizatori nozāģēja 21.maijā, pēc tam, kad VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) paziņoja, ka izstādes organizatori ir pārkāpuši nomas līguma noteikumus, nesankcionēti izvietojot eksponātus Stūra mājas pagalmā.