Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

"Air Lituanica" neplāno turpināt darbību

© planespotters.net

Lidsabiedrība "Air Lituanica", kas pagājušajā nedēļā paziņoja par lidojumu apturēšanu, neplāno turpināt darbību, un uzņēmuma vadītājs Nerijus Jukna nolēmis valdei iesniegt priekšlikumu ierosināt bankrotu, ceturtdien vēsta "Vz.lt", atsaucoties uz kompānijas paziņojumu.

"Cerams, ka lēmums par bankrota ierosināšanu tiks pieņemts pēc iespējas drīzāk," norāda lidsabiedrība.

Pārtraucot lidojumus, daļa "Air Lituanica" darbinieku vairs nevar pildīt savas funkcijas, tādēļ darba attiecības ar viņiem tiek izbeigtas, bet lidsabiedrības administrācija pārorganizē savus iekšējos resursus, koncentrējot uzmanību tikai uz nepieciešamākajiem darbiem - saziņu ar pasažieriem un sūdzību analīzi, atsakoties no pārējām funkcijām.

Kā ziņots, pagājušajā piektdienā "Air Lituanica" pavēstīja, ka šai dienā atceļ lidojumus uz Berlīni, Prāgu, Briseli un Stokholmu, bet no sestdienas - visus paredzētos reisus. Cenšoties mazināt pasažieriem radītās neērtības un izvērtējot pieejamos finanšu resursus, "Air Lituanica" vienojās ar Latvijas nacionālo aviokompāniju "airBaltic", ka tā pārņem "Air Lituanica" atceltos lidojumus līdz 5.jūnijam. Pasažieriem, kas iegādājušies biļetes uz citiem datumiem, jāvēršas lidsabiedrībā, lai saņemtu atpakaļ savu naudu.