Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Īrijā pazudušo Annu uzskata par noslepkavotu; lūdz atdot vismaz līķi

© Independent.ia

Pazudušo Īrijas latvieti Annu Varslavāni un viņas draugu, īru Vilijamu Mauganu bez sekmēm meklē jau vairāk kā mēnesi un izmeklētāji paziņojuši - abi jaunieši visticamāk ir miruši, tomēr puiša ģimene pie sabiedrības vērsusies ar aizkustinošu lūgumu, ziņo independent.ia

Tikmēr puiša vecāki vērsušies pie sabiedrības ar aizkustinošu video vēstījumu, lūdzot sniegt informāciju, lai ģimene varētu „abus kopā kristīgi apglabāt.”

Abi pazudušie pēdējoreizi manīti 14. aprīlī un izmeklētāji uzskata – pāri nonāvējusi narkotiku banda, ar kuru bijis saistīts Vilijams. Likumsargi jau veikuši vairākus arestus un savākuši nepieciešamo informāciju, tomēr abus pazudušos vēl nav izdevies atrast.

Puiša vecāki tikmēr ir pilnīgi pārliecināti, ka abi jaunieši ir miruši. Vīrieša ģimenes locekļi pat izveidojuši aizkustinošu video, kurā lūdz atgriezt Annas un Vilijama mirstīgās atliekas.

„Mēs esam satriekti par to, kas noticis ar Vilijamu un Annu. Mēs zinām ka viņi ir miruši, bet vēlamies iegūt viņu mirstīgās atliekas, lai varētu viņus kopīgi apglabāt. Mana sieva un bērni ir izmisumā, un tas, kam mēs ejam cauri, izskatās smagāk nekā ellē,” atklāj Vilijama tēvs.

Pirms pazušanas Viljams Mons mātei pa tālruni bija sacījis, ka ir nolēmis sākt jaunu dzīvi un saraut saites ar cilvēkiem, ar kuriem ir bijis saistīts, un nevēlas, lai viņi uzzinātu par viņa pārcelšanos. Māte uzskata, ka viņas dēls un viņa draudzene tikuši nolaupīti laikā, kamēr māte bija ceļā, lai viņus savāktu. Braucot uz norunāto tikšanās vietu māte saņēmusi zvanu no Annas tālruņa. Kad kāds no viņas bērniem atbildējis, fonā bijušas dzirdamas balsis, bet neviens nav runājis. Norunātajā vietā neviens tā arī nav ieradies.

Arī Īrijas policija uzskata, ka pāris nogalināts un aizvests no slepkavības vietas laikā starp plkst.14, kad Viljams pēdējo reizi runājis ar māti pa tālruni, un plkst.15, kad māte ieradusies norunātajā tikšanās vietā.