Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

NETICAMI: Mazulīte piedzimst ar pusi no sirds

© mirror.co.uk

Mazajai Lilijai Annai Forestai tika diagnosticēta reta slimība, kuras rezultātā viņa piedzima ar pusi sirds. Meitenīte, visticamāk, nesasniegs pilngadību, taču tas pamudināja viņas mammu veidot atmiņu albumu, ko rādīt meitai, kad viņa paaugsies un izmantot tad, kad meita vairs nebūs ar viņu.

Lilijai ir hipoplastiskais kreisās sirds sindroms, kas nozīmē, ka puse sirds nepārvada asinis uz pārējo ķermeni, liekot labajai sirds pusei funkcionēt vēl spēcīgāk.

Pēc diagnozes uzstādīšanas, meitenītes vecāki nolēma nepadoties un izbaudīt katru mirkli kopā ar meitiņu, kā arī veidot atmiņu albumu, lai Lilija vienmēr paliktu atmiņā.

Meitenīte ir pārvarējusi jau divas operācijas, un viņas krūtis ir atvērtas jau astoņas reizes. Nākamā operācija tiek plānota vecumā no trīs līdz septiņiem gadiem.

Lilijas Annas mamma Donna stāsta: „Meitas stāvoklis ir ļoti smags. Es visu laiku esmu viņai līdzās, jo jebkurā brīdī viņai var būt sirds mazspēja vai sirds var vienkārši apstāties.”

„Kad mēs bijām Mančestras karaliskajā bērnu slimnīcā, tur bija vēl viens bērns tādā pašā stāvoklī, taču tā bērniņa labā neko nevarēja darīt. Tajā brīdī mēs sapratām, cik laimīgi esam. Bērni šajā slimnīcā atrodas ar visdažādākajām veselības problēmām un vecāki viens otru ļoti atbalsta un palīdz cits citam,” norāda Donna.

Informācija sagatavota pēc mirror.co.uk