Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Pasaulē

Krievija līdz 2019.gadam liedz iebraukt valstī Vācijas deputātam

© www.pinterest.com

Berlīnē apjukumu pirmdien izraisījis Krievijas aizliegums līdz 2019.gadam valstī iebraukt vienam no Vācijas Bundestāga deputātiem.

Vācijas Ārlietu ministrijas pārstāvis deputātam Karlam Georgam Velmanam noteikto aizliegumu nosauca par "neaptveramu un nepieņemamu". "Valdība sagaida, ka ieceļošanas aizliegums tiks atcelts," sacīja ministrijas pārstāvis.

Vācija jau pirmdien Maskavai par Velmana neielaišanu Krievijā izteikusi oficiālu protestu.

Velmans ir parlamenta Vācijas-Ukrainas grupas priekšsēdētājs un Vācijas kancleres Angelas Merkeles pārstāvētās Kristīgi demokrātiskās savienības (CDU) padomnieks Krievijas jautājumos parlamenta Ārlietu komitejā.

Deputāts laikrakstam "Berliner Kurier" pastāstīja, ka par aizliegumu informēts pēc nolaišanās Maskavas Šeremetjevas starptautiskajā lidostā. Viņam likts pavadīt nakti lidostas tranzīta zonā un ar nākamo reisu doties atpakaļ uz Vāciju.

"Man šī rīcība nav saprotama un nav tai izskaidrojuma," atzina Velmans.

Vācijas valdība iesniegusi protesta notu Krievijas vēstniekam Vācijā, bet Vācijas vēstnieks Maskavā veica demaršu Krievijas Ārlietu ministrijai, pavēstīja Vācijas Ārlietu ministrija.

Velmans Krieviju saistībā ar tās uzvedību Ukrainā šogad nodēvēja par "kara kurinātāju".

Politiķis arī aicināja pastiprināt sankcijas pret Krieviju, kas tai noteiktas Krimas aneksijas un Austrumukrainā izvērstās agresijas dēļ.

Vizītes gaitā Maskavā viņš plānoja tikties ar Krievijas parlamenta augšnama Ārlietu komitejas priekšsēdētāju Sergeju Glazjevu, prezidenta Vladimira Putina ekonomikas jautājumu padomnieku un Vācijas vēstniecības amatpersonām.