Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

Latvijas valstspiederīgais Lielbritānijā "iekūlies" pamatīgās nepatikšanās

© Scanpix

Lielbritānijā notiesāts Latvijas valstspiederīgais, kurš zadzis preces no veikala "Marks and Spencer" noliktavas un pārdevis tās interneta tirdzniecības vietnē "eBay", vēsta laikraksts "Leicester Mercury".

28 gadus vecais Iļja Dergacovs tiesā atzina savu vainu 3000 sterliņu mārciņu vērta apģērba nozagšanā pagājušā gada janvārī un februārī.

Viņš arī atzina vainu darba devēja loģistikas kompānijas "LF Logistics" apkrāpšanā, neatklājot, ka viņam ir iepriekšēja krimināla sodāmība par laupīšanu.

"LF Logistics" pagājušā gadā atklāja preču zādzību no noliktavas. Uzņēmums nolīga izmeklētājus, kas atklāja, ka Dergacovs interneta tirdzniecības vietnē "eBay" piedāvā pārdošanā apģērbu, kas pazudis no noliktavas.

21.februārī izmeklētāji, izliekoties par klientiem, veica kontrolpirkumu, iegādājoties ādas svārku pāri par 100 sterliņu mārciņām.

Pēc kontrolpirkuma veikšanas informēta policija, kas veica kratīšanu Dergavoca mājās, atrodot tur noliktavā nozagtās preces.

Sākotnējā nopratināšanā Dergacovs noliedza savu vainu zādzībā, apgalvojot, ka preces iegādājies "eBay" vietnē un pārdevis tālāk, lai nopelnītu.

Dergacovs Lielbritānijā dzīvo piecus gadus. Iepriekš viņš tiesāts 2011.gada janvārī par mājokļa aplaupīšanu ar nodomu sazagtās preces pārdot. Toreiz tiesa viņam piesprieda sabiedriskos darbus.

Apsūdzētā advokāts tiesā sacīja, ka Dergacovam līdzekļi bijuši vajadzīgi, jo Latvijā viņam ir trīs bērni, kuriem viņš sūta naudu.

Tiesa viņam piemēroja piecu mēnešu cietumsoda, kura izciešana nosacīti atlikta uz diviem gadiem, kā arī 200 stundas sabiedriskos darbus.

Tiesnesis brīdināja notiesāto, ka viņš par mata tiesu izvairījies no reāla cietumsoda.