Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Ukrainas austrumos krituši divi karavīri, pieci ievainoti

© scanpix

Ukrainas austrumos pēdējās diennakts laikā dzīvību zaudējuši divi karavīri, bet vēl pieci guvuši ievainojumus, pavēstīja Ukrainas valdības pārstāvis sakariem ar presi militārajos jautājumos Oleksandrs Motuzjaniks.

Divi karavīri gājuši bojā un trīs ievainoti, kad viņu bruņumašīna Luhanskas apgabalā uzskrējusi uz mīnas.

Vēl divi karavīri ievainoti apšaudē Širokines ciematā netālu no valdības spēku kontrolētās stratēģiski svarīgās Mariupoles.

Prokremliskie spēki svētdien pamiera režīmu pārkāpuši 95 reizes.

"Tas ir aptuveni tikpat, cik pirms Minskas līgumu noslēgšanas," norādīja par pretterorisma operāciju atbildīgie valdības pārstāvji.

Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš pagājušā gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Ukrainas Ārlietu ministrijas pārstāvis Jevhens Perebijnis aprīļa beigās paziņoja, ka Krievija nav izpildījusi nevienu Minskas vienošanās punktu.

Krievija palielina savu militāro klātbūtni Ukrainā un spēku izvešanas vietā turpina iesūtīt jaunas Krievijas armijas vienības un ieročus, norādīja amatpersona.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.