Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

Nepāla noraida pārmetumus gausumā

© scanpix

Nepālas informācijas ministrs Minendra Ridžals intervijā britu raidsabiedrībai BBC pirmdien noraidīja viņa pārstāvētajai valstij adresētos pārmetumus gausumā, uzsverot, ka varasiestādes dara visu iespējamo, lai tiktu galā ar postošās zemestrīces sekām.

Nepālas valdība tiek kritizēta par to, ka tā kavē centienus sniegt palīdzību zemestrīces upuriem. ANO norādījusi, ka humānās palīdzības piegādes tiek kavētas nevajadzīgas birokrātijas dēļ.

"Tādā valstī kā Nepāla, kas ir nabadzīga ar resursiem, mūsu centienus, iespējams, var kritizēt. Tomēr uzskatu, ka šādā sarežģītā laikā mums vajadzētu just līdzi un mūs atbalstīt, nevis kritizēt," norādīja ministrs.

Nepālā pēc postošās zemestrīces atrasti kopumā 7040 bojāgājušie, bet ievaino skaits pārsniedzis 14 000, svētdien paziņoja Nacionālais ārkārtas operāciju centrs, vienlaikus norādot, ka patiesais upuru skaits var izrādīties daudz lielāks.

Nepālas kaimiņvalstīs - Indijā un Ķīnā - 25.aprīļa zemestrīce prasījusi vairāk nekā 100 cilvēku dzīvības.

Visā Nepālā šai zemestrīcē un tai sekojušajos pēcgrūdienos pilnīgi vai daļēji sagrautas vairāk nekā 300 000 mājas. Nepālas valdībai aptrūcis telšu, ko izdalīt bez pajumtes palikušajiem cilvēkiem.