Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

FOTO: Zemestrīce Nepālā; attēli pirms un pēc katastrofas

Pirms un pēc zemestrīces © www.nytimes.com

Postošā zemestrīce Nepālā ir ietekmējusi vairāk kā 8 miljonu cilvēku dzīves trīsdesmit deviņos valsts rajonos, tā raksta Reuters. "Pēc sākotnējiem aprēķiniem, apmēram divi miljoni cilvēku dzīvo 11 rajonos, kuri zemestrīcē cietuši visvairāk," atzīmē Apvienoto Nāciju Organizācija.

Nepālas galvaspilsētā Katmandu šobrīd ir noorganizēta 21 telšu nometne, kur cietušie var saņemt palīdzību.

Pēc ANO datiem, šobrīd reģionā jūtama dzeramā ūdens nepietiekamība, tāpat arī pirmās palīdzības preces. Jāpiezīmē, ka degvielas uzpildes stacijās veidojas garas rindas, tāpat ir slēgtas vairākas bankas un cilvēkiem nav iespējas izņemt skaidru naudu.

Bojāgājušo skaits postošajā 7,8 magnitūdas stiprajā zemestrīcē sasniedzis 4310, otrdien paziņoja Nepālas Iekšlietu ministrija.

Zemestrīces seku likvidēšanā Nepālai palīdz Japāna un Krievija. Tāpat gruvešu zonās gatavību palīdzēt izteikušas ASV, Izraēlas, Francijas, Lielbritānijas, Šveices, Polijas un Apvienotie Arābu emirātu glābšanas vienības.

Tikmēr Tokija jau sniegusi materiālo palīdzību 8,4 miljonu dolāru vērtībā.

Daudzi cilvēki apmetušies parkos un citās atklātās galvaspilsētas vietās, jo zaudējuši pajumti vai baidās atgriezties mājās bažās par iespējamiem pēcgrūdieniem. Viņi gaida palīdzību un informāciju no valdības par to, ko darīt tālāk.

Cilvēki dzīvo nelielās nometnēs un dalās ar saviem resursiem. Vienlaikus viņu pagaidu mītnes sāk apsēst mušas un puvuma smaka.