Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Pasaulē

ŠAUSMINOŠI: Nopludina biedējošu attēlu ar jaundzimušo un šaujamieroci

© mirror.co.uk

Internetā nopludināts attēls, kurš ziņo par biedējošām teroristiskā grupējuma „Islāma Valsts” darbībām. Šoreiz attēlā redzams mazulis, kuram pagalvī nolikts šaujamierocis un granāta, ziņo mirror.co.uk.

Šajā atbaidošajā attēlā redzams guļošs un pilnīgi nevainīgs mazulītis, kuram aiz galviņas novietota pistole, granāta un „Islāma Valsts” dzimšanas apliecība.

Šo attēlu nopludinājis kāds teroristiskā grupējuma „Islāma valsts” pretinieks, kurš šobrīd atrodas Sīrijā. Bildi viņš ievietojis sociālajā tīklā twitter un parakstījis ar vārdiem: „Šis bērns būs drauds ne tikai mums, bet arī jums”. Ar šiem vārdiem autors domājis Eiropu un Ameriku. Autors arī ziņo, ka bērnu sauc Džarahs un viņš, lai gan tikko dzimis, esot pieskaitīts „Islāma valsts” karavīru skaitā.

Pagaidām „Islāma valsts” par attēlu atbildību nav uzņēmusies, tomēr Austrālijas Nacionālās universitātes terosima eksperts Doktors Klarks Džonss apgalvo – bilde esot autentiska. „Dzimšanas apliecība pierāda, ka šo bildi uzņēmuši „Islāma valsts” pārstāvji, turklāt šī nav pirmā reize, kad „Islāma valsts” tiktu pieķerta bērnu rekrutēšanā,” tā eksperts.

Jāpiezīmē, ka „Islāma valsts” pagājušo mēness internetā nopludināja video, kurā redzams, kā bērni pasniedz karotājiem nažus ar kuriem karotāji, bērnu klātbūtnē, nogriež astoņiem Sīrijas nacionālistiem galvas.