Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

Latvietis Nepālā: Brīdina par jaunām zemestrīcēm

© Scanpix

Nepālā valdot saspringta gaisotne, turklāt esot izskanējis brīdinājums par nākamajām zemestrīcēm, raidījumam "LNT Ziņas" stāstīja viens no patlaban Nepālā esošajiem latviešiem Kārlis Bardelis, kurš tur dzīvo un strādā jau pusgadu.

Viņš atrodas Pokharā, otrajā lielākajā pilsētā Nepālā, kur dzīvo vairāk nekā 250 000 iedzīvotāju. Tur zemestrīci varēja just pamatīgi, taču postījumu esot mazāk nekā Katmandu, lai gan abas pilsētas atrodas apmēram vienādā attālumā no zemestrīces epicentra.

Kopā bijuši jūtami aptuveni 15 pēcgrūdieni. Lielākajos veikalos esot vērojama panika, un sajūta esot apokaliptiska. Turklāt pastāvīgi skan brīdinājumi, ka tuvāko stundu laikā gaidāma vēl viena spēcīga zemestrīce.

Pirms nakts iedzīvotāji vienkārši esot iznākuši uz ielas, iekārtojuši sev naktsguļu, jo palikt telpās neviens neriskē. "Mēs arī esam sagatavojušies šo nakti pavadīt, visticamāk, ne telpās, bet kaut kur ārpusē," teica Kārlis.

Kā ziņots, neviens no Nepālā apzinātajiem Latvijas valstspiederīgajiem nav cietis zemestrīcē, aģentūrai LETA pastāstīja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretārs Ivars Lasis.

Nepālā atrodas 41 Latvijas valstspiederīgais. Neviena no šīm personām nav cietusi zemestrīcē. Ar visām personām izdevies sazināties vai citādi noskaidrot, ka Latvijas iedzīvotāji nav cietuši.

Nepālu sestdien satricinājušajā 7,9 magnitūdu zemestrīce gājuši bojā vairāk nekā 2300 cilvēki, paziņojusi Iekšlietu ministrija.

Zemestrīce notikusi 77 kilometrus uz ziemeļrietumiem no galvaspilsētas Katmandu.