Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Savčenko izvirzīta galīgā apsūdzība par līdzdalību žurnālistu nogalināšanā

© Scanpix

Izmeklētāji galīgajā redakcijā ukraiņu kara lidotājai Nadeždai Savčenko izvirzījuši apsūdzības par līdzdalību Krievijas žurnālistu nogalināšanā, paziņojis Krievijas Izmeklēšanas komitejas pārstāvis Vladimirs Markins.

"Viņai uzrādītas apsūdzības par līdzdalību divu un vairāk cilvēku nogalināšanā, līdzdalību divu vai vairāku cilvēku slepkavības mēģinājumā vispārbīstamā veidā ar politiska naida motīviem personu grupā," Markins piektdien paziņoja "Interfax". Savčenko arī apsūdzēta par nelegālu Krievijas robežas šķērsošanu.

Viņš arī pastāstīja, ka tuvākajā laikā Savčenko lietas materiāli tiks atdalīti no kopējās krimināllietas par neatļautu līdzekļu un metožu izmantošanu karadarbībā, lai varētu noslēgt izmeklēšana, ar lietas materiāliem varētu iepazīties puses un tos varētu nodot tiesai.

Pēc izmeklēšanas ziņām, 2014.gada jūnijā karadarbības laikā Savčenko uzzinājusi Krievijas žurnālistu un citu civilpersonu atrašanās koordinātas un nodevusi tās Ukrainas bruņotajiem spēkiem.

"Tieši pēc šīm koordinātēm tika veikta artilērijas apšaude, kuras rezultātā gāja bojā Viskrievijas Televīzijas un radio apraides kompānijas darbinieki Igors Korneļuks un Antons Vološins. Varēja ciest arī citas tuvumā esošās civilpersonas," sacīja Markins.

Viņš apgalvoja, ka pēc tam Savčenko bez dokumentiem kā bēgle pārgājusi Krievijas robežu un dokumentu pārbaudes laikā vienā no apdzīvotām vietām aizturēta personības noskaidrošanai.

Savčenko apsūdzības noliedz, skaidrojot, ka viņa nolaupīta un aizvesta uz Krieviju.