Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Pasaulē

UDD: Janukoviča laikā drošības dienests izsekoja Rietumu vēstniekus

© Scanpix

Gāztā Ukrainas prezidenta Viktora Janukoviča režīma laikā Ukrainas Drošības dienests (UDD) izsekoja visus Kijevā akreditētos rietumvalstu vēstniekus un vēstniecības, un nodarījis ievērojamu kaitējumu Eiropas Savienības Austrumu partnerības politikai, ceturtdien paziņoja UDD priekšsēdētājs Valentīns Naļivaičenko.

"Janukoviča režīms nodarīja ievērojamu kaitējumu Austrumu partnerības politikai, apzināti novilcinot Ukrainas integrāciju Eiropas politiskajā, ekonomiskajā un humānajā telpā, bradājot cilvēktiesības, pārkāpjot saistības starptautisko līgumu un konvenciju ietvaros, bet UDD tiešā Krievijas specdienestu vadībā novēroja Kijevā akreditētos rietumvalstu vēstniekus un vēstniecības," pavēstīja Naļivaičenko.

Pēc viņa teiktā, "no otras puses triecienu Austrumu partnerībai nodarīja Krievija kā agresorvalsts, kura, rupji pārkāpjot visas starptautisko tiesību normas, piegādāja Janukoviča režīmam letālus ieročus un speclīdzekļus cīņai ar paša tautu. Krievijas specdienesti tika piesaistīti nacionālā protesta apsiešanai".

Naļivaičenko arī norādīja, ka Krievijas militārā agresija pret Ukrainu diktē nepieciešamību veidot jaunu Austrumu partnerības dienaskārtību. "Tāpēc pirms Austrumu partnerības samita Rīgā 21.-22.maijā ir svarīgi, lai mūsu partneri labi apzinātos draudu līmeni no Krievijas puses, ar kuriem šodien saskaras ne tikai Ukraina, bet visa starptautiskā sabiedrība," paziņoja Naļivaičenko.