Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Turku studentei par retvītu piespriež nosacītu cietumsodu

© Scanpix

Tiesa Turcijā studentei Meralai Tutdžali piespriedusi vienu gadu nosacīta cietumsoda, jo viņa, retvītojot kādu satīrisku publikāciju, "apvainojusi" vietējo gubernatoru, trešdien vēsta mediji.

Eskišehiras pilsētas Anadolu Universitātes socioloģijas studente 2014.gada janvārī bija retvītojusi kādu turku satīriskās viltus ziņu vietnes "Zaytung" materiālu.

Fotogrāfijā šajā publikācijā Adanas gubernators Huseins Avni Džošs bija redzams, stāvot armijas automašīnā, sargu ielenkts. "Adanas gubernators Huseins Avni Džošs ir pasludinājis savu autonomiju. Pat varenāks nekā Erdogans."

Policija, saņēmusi Džoša sūdzību, uz neilgu laiku aizturēja Tutdžali un veica kratīšanu viņas dzīvoklī, vēsta ziņu aģentūra "Dogan".

Viņai tika piespriests viens gads cietumā par "valsts ierēdņa apvainošanu", bet tiesneši nolēma soda izpildi atlikt, jo apsūdzētā iepriekš nekādus likumpārkāpumus nav pastrādājusi.

"Šis spriedums ir tikai daļa no politikas, lai iebiedētu tos, kuriem ir atšķirīgi uzskati," Tutdžali teikto citē "Dogan". "Es neuzskatu, ka būtu pelnījusi šādu spriedumu, bet neesmu atmetusi cerību uz gaišāku nākotni."