Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Pasaulē

Sibīrijas ugunsgrēku dūmi jau tikuši līdz ASV

© scanpix

Sibīrijā notiekošo plašo ugunsgrēku dūmi jau sasnieguši ASV rietumu piekrasti. Dūmaka novērota Vašingtonas, Arigonas un Kalifornijas štatos, ziņo portāls Weather.com.

Sibīrijas ugunsgrēku dūmi ASV rietumu piekrasti sasnieguši no 17. līdz 19. aprīlim. 

Saskaņā ar jaunākajiem datiem 77 cilvēki ievietoti slimnīcā, tostarp vairāki guvuši smagus apdegumus.

Pučkovs vainoja zemniekus, ka tie aizdedzinājuši sauso zāli, piebilstot, ka laika apstākļi sekmējuši ugunsgrēku tālāku izplatīšanos.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins, kurš apmeklēja ugunsgrēku skarto teritoriju un paziņoja par finansiālu palīdzību cietušajiem, norādīja, ka liesmas iznīcinājušas aptuveni 2000 māju, un solīja, ka līdz septembrim tās tiks atjaunotas.

Prezidents arī solīja panākt taisnību šajā situācijā.

"Mums jāredz, kas par ko bija atbildīgs un par ko viņi jāsauc pie atbildības," tiekoties ar vietējiem iedzīvotājiem, paziņoja Putins.

Krievijas Izmeklēšanas komiteja neilgi pēc tam paziņoja, ka aizdomās par nolaidību aizturētas reģionālās amatpersonas, kas atbildīgas par ugunsgrēku novēršanu.

Ugunsgrēki sākās Hakasijā, Krievijas Federācijas Sibīrijas daļā, un izplatījās tālāk uz Mongoliju un Ķīnas teritoriju, kur beidzot apdzisa, liecina organizācijas "Greenpeace" Krievijas nodaļas publiskotie satelīta attēli.

ASV mediji pirmdien ziņoja, ka ugunsgrēku radītie dūmi ir aizpūsti pāri Klusajam okeānam un iekrāsojuši ASV rietumkrasta saulrietus tumši sarkanus.