Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

Zaharčenko: Minskas vienošanās izgāzīsies, ja Kijeva neatzīs mūsu neatkarību

© scanpix

Krievijas apbruņoto teroristu bandu vadonis Aleksandrs Zaharčenko, kas uzdodas par pašpasludinātās Doņckas tautas republikas "valsts galvu", intervijā britu raidorganizācijai BBC piektdien paziņojis, ka Minskas pamiera vienošanās izgāzīšoties, ja Ukraina neatzīšot teroristu kontrolēto teritoriju neatkarību.

Zaharčenko apsūdzēja Kijevu, ka tā pilnībā neievērojot Minskas vienošanos par uguns pārtraukšanu un "nevēlas atrisināt visus jautājumus".

Viņš apsūdzēja Ukrainas valdību arī par ieceri atsākt karadarbību.

"Saskaņā ar informāciju, ko esam saņēmuši, Kijeva ļoti drīz var atkal izprovocēt konfliktu, uzbrūkot Doņeckai vai jebkurai citai Doņeckas tautas republikas pilsētai," apgalvoja teroristu vadonis.

Saskaņā ar Minskas vienošanos teroristu un krievu algotņu sagrābtajām teritorijām Ukrainas austrumos jāpaliek Ukrainas sastāvā, taču Zaharčenko intervijā uzstāja, ka Kijevai esot tiesiski jāatzīst šo teritoriju neatkarība.

"Ukraina pārtraukusi maksāt pabalstus, pensijas un citus maksājumus, ko valstij obligāti jāmaksā saviem pilsoņiem. Viņi to nedara, tādējādi "de facto" mūs atzīstot," norādīja pašpasludinātais "valsts galva".