Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Pasaulē

VAKARA ZIŅAS: Pasaules resnākajam sunim izdevies iespaidīgi notievēt

Taksis pirms diētas. © Scanpix

Nomest 20 kilogramus liekā svara ir sarežģīti pat lielākajai daļai cilvēku, taču tas izdevies Oregonas štatā dzīvojošajam taksim Denisam, kurš vēl pirms pusotra gada tika uzskatīts par pasaules resnāko suni. Diētas ievērošana gan novedusi pie tā, ka sunim veiktas trīs operācijas, lai viņu atbrīvotu no liekās ādas krokām, kas atgādinājušas par treknajiem gadiem.

Sešus gadus vecā takša saimniece pašlaik ir medicīnas studente Brūka Bārtone. 2013. gada vasarā viņa bijusi šokēta, ieraugot tēvocim piederošo Denisu, kurš barots ar picām, hamburgeriem un līdzīgu pārtiku. Tobrīd suns svēris 25,4 kilogramus – kā teikusi Bārtone, noteikt viņa šķirni bijis diezgan grūti. Jaunietei izdevies pārliecināt tēvoci, ka sunim labāka dzīve būs pie viņas, un kopš tā laika Denisa dzīvē sākušās pārmaiņas.

To rezultātā pašlaik taksis sver vien 5,4 kilogramus un ir atguvis savulaik zudušo dzīvesprieku. «Viņš labprāt trenkā vāveres, spēlējas ar cilvēkiem un kļuvis par galveno kārtības noteicēju mājās,» stāstījusi Bārtone, kura audzina vēl trīs no patversmes ņemtus suņus. Viņa īpaši uzsvērusi, ka Deniss neesot badināts, lai zaudētu svaru – sunim vienkārši dota viņam atbilstoša barība. Martā Denisam veikta trešā un pēdējā operācija, lai atbrīvotos no liekās ādas krokām, un tagad viņam nekas netraucē izbaudīt dzīvi.