Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Ķīlnieku krīze Stambulā beigusies, divi teroristi nogalināti

© Scanpix

Turcijas drošības spēku operācijā Stambulā otrdienas vakarā nogalināti divi ķīlniekus sagrābušie teroristi un smagi ievainots viņu sagūstītais prokurors, paziņoja augsta ranga drošības spēku amatpersona.

Ķīlnieku krīze Stambulas Tiesu pilī ilga deviņas stundas.

Prokurors Mehmets Selims nekavējoties nogādāts slimnīcā.

Iepriekš tika ziņots, ka ķīlnieku sagrābēji ir bijuši trīs, tomēr tagad varas iestādes vēsta par diviem nogalinātiem teroristiem.

Kā jau ziņots, kāda kreiso ekstrēmistu grupējuma kaujinieki otrdien sagrāba par ķīlnieku Selimu, kas izmeklē apstākļus, kādos gājis bojā kāds pret valdību noskaņots protestētājs. Teroristi draudēja prokuroru nogalināt, ja netiks pildītas viņu prasības.

Vēlāk Tiesu pilī bijuši dzirdami šāvieni un sprādziens, virs ēkas esot redzami paceļamies dūmi.

Prokurors Kirazs izmeklē Berkina Elvana lietu. Elvans mira pagājušā gada martā pēc tam, kad 269 dienas bija atradies komā, ko izraisīja ievainojumi, kurus viņš guva 2013.gada masu protestu laikā.

Atbildību par Kiraza sagūstīšanu uzņēmies grupējums Marksistu Revolucionārā tautas atbrīvošanās partija-fronte (DKKP-C), kas pēdējo gadu laikā sarīkojusi vairākus terora aktus. Teroristi izplatīja fotoattēlu, kurā redzams viens no kaujiniekiem, kas tur ieroci pie sagūstītā prokurora galvas. Ekstrēmisti sagūstītā prokurora biroja sienas izrotājuši ar grupējuma plakātiem un karogiem.

Teroristi deva prokuroram laiku līdz plkst.15.36, lai viņš nosauktu to policistu vārdus, kas vainojami Elvana nāvē.

Vienlaikus ekstrēmisti pieprasīja, lai šie policisti atzītos savos "noziegumos" tiešajā ēterā, kā arī lai tiktu pārtraukta to protestētāju tiesiskā vajāšana, kam saistībā ar 2013.gada sadursmēm izvirzītas apsūdzības.