Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Pasaulē

"Germanwings" katastrofas upuru identificēšana var ieilgt

© Scanpix

Aviokompānijas "Germanwings" lidmašīnas katastrofā bojāgājušo cilvēku mirstīgo atlieku identificēšana var prasīt divus līdz četrus mēnešus, pirmdien paziņojis Francijas Nacionālās žandarmērijas Kriminālizpētes institūta vadītājs Fransuā Daū.

"Ir labāk strādāt zinātnes ritmā, nekā steigties un riskēt pieļaut kļūdas," norādīja Daū.

Viņš arī brīdināja, ka visus 150 upurus var arī nebūt iespējams identificēt.

Aviokompānijas "Air Algerie" lidmašīnas avārijā, kas pagājušajā gadā notika Mali, institūtam izdevās identificēt 115 no 116 upuriem.

"116.upuri nevarēja identificēt, jo mēs nevarējām atrast nevienu viņa daļu," norādīja Daū.

"Germanwings" lidmašīna ietriecās zemē ar lielāku ātrumu nekā minētā "Air Algerie" lidmašīna, tādēļ institūts nevar garantēt visu upuru identificēšanu, viņš piebilda.

Kā ziņots, pagājušo otrdien Alpos nogāzās "Germanwings" lidmašīna "Airbus 320", kas atradās ceļā no Barselonas uz Diseldorfu. Katastrofā gāja bojā visi 150 cilvēki, kas atradās lidmašīnā.

Francijas prokurori ceturtdien pavēstīja, ka "Germanwings" lidmašīnas otrais pilots Andreass Lubics ieslēdzies pilotu kabīnē un apzināti nogāzis lidmašīnu.

Katastrofas vietā pašreiz strādā Kriminālizpētes institūta komanda 31 cilvēk sastāvā. Tur iegūtie DNS paraugi tiks salīdzināti ar DNS paraugiem no katastrofā bojāgājušo cilvēku ģimenes locekļiem.