Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

KRIEVIJA ŠOKĀ: Valstī krīze, bet Putinam 130 miljonus vērtas lidmašīnas

© mirror.co.uk

Krievijas prezidents Vladimirs Putins iztērējis vairāk kā 8 miljardus rubļu jeb 130 miljonus eiro Krievijas nodokļu maksātāju naudas, iegādājoties un iekārtojot savas jaunās luksusa klases lidmašīnas, pilnībā ignorējot faktu, ka Krievija ir uz ekonomiskā sabrukuma robežas.

Lidmašīnu bildes tika nopludinātas internetā, atklājot, ka prezidentam lidmašīnās ir balti ādas krēsli, zelta podi, milzīgas gultas, virtuve, konferenču telpa un pat sporta zāle. Jāsecina, ka pāris stundu ilga pārlidojuma laikā Krievijas Federācijas prezidents nevar iztikt bez fiziskām aktivitātēm.

Lidmašīnu sienas ir dekorētas ar dārgām gleznām un grīdas sedz skaisti paklāji, tomēr tlidmašīnas iekārtošana, pārspēj pat dažu labu pieczvaigžņu viesnīcu, vēl ne tuvu nav galā, jo luksusa klases lidaparātus prezidenta kungam plānots nodot lietošanā tikai 2015. gada beigās.

Par pirmo lidmašīnu IL-96-300 samaksāts 60 001 411 eiro un otrā, IL-96-300-PU, tā ar to jauko sporta zāli, nodokļu maksātājiem izmaksājusi  83 101 909 eiro.

Internetā nopludinātie foto attēli saniknojuši Krievijas sabiedrību. Kā par šo atgadījumu ierakstījis populārs blogeris un valdošās varas sistēmas opozicionārs Krievijā: „Mūsu pašpasludinātais cars uz savu vergu rēķina sev uz 15 valdīšanas jubileju uzdāvinājis dārgu un ļoti skaistu dāvanu,”. 

Informācija sagatavota pēc mirror.co.uk