Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

AIZKUSTINOŠI: Gulbis mirst pēc savas mīļotās nāves

© thedodo.com

Kādā Krievijas zooloģiskajā dārzā risinās īsta drāma - īsā laika posmā bojā gājis gulbju pāris. Vienu no tiem nonāvēja nezināms ļaundaris, iebarojot putnu ar maizē noslēptu adatu, bet gulbju tēviņš Gvidons nav spējis pārciest savas ilggadējās mīļotās nāvi un, pēc putnu kopēja domām, miris ar "salauztu sirdi", ziņo thedodo.com

Gvidona kompanjone bija mātīte vārdā Carevna, kuru kāds pagaidām nenoskaidrots apmeklētājs nogalinājis, maizē ieslēpjot šūšanas adatu. Pēc īsa brīža skaistais putns nomira, atstājot savu kompanjonu vienu. Gvidonam tika novērota depresija - putns neregulāri uzņēma pārtiku un izvairījās no apmeklētājiem.

Zooloģiskā dārza darbinieki atklāja, ka ar dažādiem paņēmieniem ir mēģinājuši putnā atgriezt dzīvesprieku, taču tas nav izdevies, un šķitis, ka ar katru nedēļu gulbis paliek arvien apātiskāks.

"Arī dzīvnieki var ciest no depresijas," tā zooloģiskā dārza direktors.

Kad gulbja veselības stāvoklis strauji pasliktinājās, viņu nogādāja zooloģiskā dārza veterinārajā klīnikā, kur viņu regulāri baroja, taču tas nelīdzēja - pēc pāris dienām Gvidons nomira.

"Gvidons vienkārši nesvēlējās dzīvot bez savas mīļotās Carevnas," atklāja kāds darbinieks.

Jāpiezīmē, ka gulbji ir vieni no monogāmākajiem dzīvniekiem uz planētas, ar vienu partneri tie visbiežāk nodzīvo kopā visu mūžu.