Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Aizdomās turētā "Maxima" darbiniece joprojām strādā uzņēmumā

© f64

Zolitūdes traģēdijā aizdomās turētā SIA "Maxima Latvija" darbiniece joprojām strādā uzņēmumā, aģentūrai LETA apstiprina "Maxima" pārstāvis Jānis Beseris.

Viņš norāda, ka uzņēmums ir informēts par statusa maiņu izmeklēšanas procesā vienam no saviem darbiniekiem. Šis cilvēks joprojām ir uzņēmuma darbinieks, taču patlaban neveic iepriekšējos darba pienākumus.

"Mēs kā uzņēmums jūtamies atbildīgi par savu darbinieku un noteikti turpināsim viņam nodrošināt morālo, kā arī visu citu nepieciešamo atbalstu," atzīmē Beseris.

Tiesa, detalizētāku informāciju par darbinieku patlaban "Maxima Latvija" nevar sniegt.

Kā ziņots, Zolitūdes traģēdijas kriminālprocesā Valsts policija pēdējo divu nedēļu laikā aizdomās turētā statusu piemērojusi vēl četrām personām, līdz ar to kopumā šajā lietā ir jau deviņi aizdomās turētie, aģentūru LETA informēja Valsts policijā. Aizdomās turētā statuss piemērots arī trim Rīgas pilsētas būvvaldes darbiniekiem par noziedzīgu bezdarbību un vienai iesaistītā uzņēmuma darbiniecei par darba aizsardzības noteikumu pārkāpšanu.

Viena no aizdomās turētajām personām ir "Maxima Latvija" darbiniece, kas, pēc aģentūras LETA rīcībā esošās informācijas, ir Inna Šuvajeva, kurai tiek inkriminēta darba aizsardzības noteikumu pārkāpšana, ja tā izraisījusi vairāku personu nāvi. Viņa ir pagaidām vienīgā, kas aizdomās turētā statusā figurē šajā kriminālprocesā.

Uzņēmums "Maxima Latvija" arī konstatējis, ka patlaban ir tikusi ierobežota tā rīcības brīvība ar nekustamajiem īpašumiem. Saistībā ar Zolitūdes traģēdijas kriminālprocesu arestēts "Maxima Latvija" piederošais loģistikas centrs Ķekavas novadā, septiņi veikali un vairāki zemesgabali.

"Lai gan joprojām neesam saņēmuši pašu policijas lēmumu, tomēr, pārbaudot zemesgrāmatā pieejamo informāciju, esam konstatējuši, ka Valsts policija ir pieņēmusi lēmumu, ar kuru ir tikusi ierobežota rīcības brīvība ar mūsu uzņēmuma nekustamajiem īpašumiem. Vienlaikus jāuzsver, ka šis lēmums tiešā veidā neatstāj un neatstās nekādu ietekmi uz uzņēmuma darbību," teica Beseris.

Viņš piebilda, ka kriminālprocesa laikā uzņēmums sadarbojas ar Valsts policiju un turpinās to darīt arī turpmāk. "Tāpat arī varam vēlreiz apliecināt, ka mūsu veikalu darbība turpināsies, kā ierasts, - šis Valsts policijas lēmums to neietekmē."

Kā ziņots, kopā šajā kriminālprocesā pret piecām juridiskajām personām sākts piespiedu ietekmēšanas process un par aizdomās turētajām atzītas deviņas personas - piecas par pārkāpumiem būvniecības un projektēšanas procesā, trīs par noziedzīgu bezdarbību būvniecības uzraudzības laikā un viena par pārkāpumiem darba drošības jomā.

Zolitūdes traģēdijas lietā piecas personas tiek turētas aizdomās pēc Krimināllikuma 239.panta 2.daļas, kas bija spēkā 2013.gada 21.novembrī, proti, par celtņu, tiltu, ceļu pārvadu un citu būvju celtniecības normu vai noteikumu pārkāpšanu, ja tā rezultātā sabrukusi būve vai tās daļa un ja tas izraisījis smagas sekas. Par šādu noziegumu var sodīt ar brīvības atņemšanu līdz četriem gadiem ar piespiedu darbu vai ar naudas sodu.