Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Pasaulē

Ņemcova slepkavības liecinieces atrašanās vieta ir neskaidra

© Scanpix

Piektdienas vakarā Maskavas centrā nogalinātā opozicionāra Borisa Ņemcova pavadones un slepkavības liecinieces Annas Durickas atrašanās vieta ir neskaidra, ziņo mediji.

Telekanāls "Doždj" naktī uz svētdienu ziņoja, ka Ukrainas konsulam Maskavā Genādijam Breskalenko izdevies satikt Duricku, bet sīkāka informācija par šo tikšanos netiek atklāta.

Ukrainas Augstākās radas deputāts Ostaps Semeraks iepriekš pavēstīja, ka Krievijas varasiestādes pārkāpj Durickas tiesības un viņa pēc nopratināšanas pret pašas gribu tiek turēta privātā dzīvoklī un Ukrainas konsulam liegts viņu satikt. Semeraks norādīja, ka to viņam pastāstījuši Durickas radinieki, kuri dzīvo Kijevā.

Savukārt Krievijas opozīcijas pārstāvis Iļja Jašins, kas bija viens no Ņemcova tuvākajiem līdzgaitniekiem, intervijā "Doždj" paziņoja, ka Duricka pēc nopratināšanas nakšņojusi pie kādas viņu kopējas paziņas.

23 gadus vecās ukraiņu modele Annu Duricka bija kopā ar Ņemcovu, kad viņu piektdienas naktī noslepkavoja Maskavas centrā uz Lielā Moskvoreckas tilta.