Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Pasaulē

Putins - sliņķis, iedzērājs un sievas sitējs?

© scanpix

Regulāra alkohola lietošana, sievas sišana, slinkošana darbā un meiteņu čamdīšana - tik tāls no Krievijas masu mediju radītā ideālā tēla ir Krievijas prezidenta Vladimira Putina attainojums Vācijas sabiedriskās televīzijas ZDF radītajā dokumentālajā filmā.

Filma "Putins - cilvēks" (Putin the man) tika demonstrēta otrdienas vakarā Vācijas sabiedriskajā televīzijā, ziņo mediji.

Filmas veidotāji ir pievērsuši uzmanību V. Putina pagātnei, pagājušā gadsimta 80. tajiem gadiem, kad Krievijas prezidents kā KGB operatīvais darbinieks dzīvojis Vācijas Demokrātiskajā republikā.

Materiālā izmantotas V. Putina laikabiedru liecības, kā arī izpētīti slepenie dokumenti par viņa darbošanos VDR drošības dienestā "Štazi". Pēc šo liecību publiskošanas gaismā ir nākuši ne pārāk glaimojoši fakti par Krievijas prezidentu - KGB darbinieks V. Putins bieži uz darbu nācis dzērumā, tāpat viņš nav bijis īpaši strādīgs. Interesanti, ka šis izklaidīgais vīrs ir alcis pēc "mačo" slavas, taču šādu sabiedrības atzīnību iegūt nav izdevies.

Dokumentos tāpat minēti vairāki kuriozi atgadījumi, piemēram, V. Putins ir pazaudējis atslēgas no seifa, kurā glabājušies slepeni izlūkošanas dokumenti, un tās atgūtas vien nejauši.

Arī privātajā dzīvē kolorītajam VDR darbiniekam ir gājis dažādi. Tiek minēts, ka V. Putins regulāri iekaustījis savu sievu Ludmilu, bet kādā publiskā pasākumā, atrodoties pamatīgā alkohola reibumā, ir uzmācies kāda augstākstāvoša oficiera meitai.