Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Kijeva: Donbasa teroristi uzstādījuši ultimātu

© Scanpix

Teroristu organizāciju "Doņeckas tautas republika" un "Luhanskas tautas republika" pārstāvji izvirzījuši Ukrainai ultimātu, un miera process ir apdraudēts, svētdien paziņojis Ukrainas prezidenta administrācijas vadītāja vietnieks Valērijs Čalijs.

"Viņi izvirzīja ultimatīvas prasības. Gribēja nobiedēt. Mēģināja izlikties, ka Kijeva izjauc sarunas, trīspusējās kontaktgrupas darbu. Neizdevās," sociālajā tīklā "Facebook" paziņoja Čalijs.

Viņš piebilda, ka gadījumā, ja nebūtu gājuši bojā cilvēki, "varētu runāt par diplomātisku situācijas uzvaru", bet, diemžēl, miera process ir apdraudēts.

Jau vēstīts, ka sestdien Minskā noslēdzās Ukrainas krīzes noregulējuma kontaktgrupas sarunas, kuru dalībnieki sarunu vietu pameta, nesniedzot nekādus paziņojumus presei.

Sarunās Minskā piedalījās Ukrainas eksprezidents Leonīds Kučma, Krievijas vēstnieks Ukrainā Mihails Zurabovs un Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) sūtne Heidi Tagliavini.

Tāpat sarunās piedalījās teroristu organizāciju "Doņeckas tautas republika" un "Luhanskas tautas republika" pārstāvji Deņiss Pušiļins un Vladislavs Deiņego.

Kučma pēcāk pārmeta prokremlisko kaujinieku pārstāvjiem sarunu izjaukšanu, un uzsvēra, ka Kijeva nepieņem nekādus ultimātus no kaujinieku puses.

Pušiļins savukārt paziņoja, ka "Doņeckas tautas republika" un "Luhanskas tautas republika" sarunās pieprasījušas noteikt par demarkācijas līniju faktisko esošo konfliktā iesaistīto pušu saskares līniju.