Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Pasaulē

Teroristu gūstā nokļuvuši vēl 30 Ukrainas karavīri

© Scanpix

Prokremlisko kaujinieku gūstā Donbasa frontēs nokļuvuši aptuveni 30 Ukrainas karavīru, svētdien televīzijā pavēstīja gūstekņu apmaiņas centra vadītājs Volodimirs Rubans.

20 karavīri sagūstīti Doņeckas lidostas rajonā, bet 11 - Krasnijpartizanas ciemata rajonā, sacīja amatpersona.

Doņeckas lidostas drupās palikuši kritušie, sacīja Rubans, pieļaujot arī, ka drupās varētu būt izdzīvojušie.

"Pieredze rāda, ka cilvēki drupās spēj izdzīvot līdz 22 dienām. Ir izredzes, ka nišās palikuši dzīvie," viņš norādīja.

Izsakoties par sagūstīto Ukrainas karavīru kopējo skaitu, Rubans sacīja - "daudz, skaitļi pastāvīgi mainās".

Savukārt Ukrainas Bruņoto spēku Ģenerālštāba pārstāvis sakariem ar presi Vladislavs Seļezņovs pirmdien Kijevā preses brīfingā apliecināja, ka "atbilstoši oficiāliem datiem gūstā atrodas 184 karavīri".

Kā zināms, 19.janvārī kaujinieki uzspridzināja daļu pārseguma Doņeckas lidostas otrajam stāvam, kur atradās Ukrainas karavīri.

Savukārt 24.janvārī tapa zināms, ka kaujinieki ieņēmuši Krasnijpartizanas ciematu, kur atradies Ukrainas armijas kontrolpunkts.

Krievija februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.