Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Šauļos evakuē divus lielveikalus

© gopixpic.com

Šauļos spridzināšanas draudu dēļ otrdien stundas laikā nācies evakuēt divus lielveikalus, vēsta "Balsas.lt".

Ap plkst.11.30 policija saņēmusi ziņas, ka tirdzniecības centrā "Akropolis" esot paslēpts spridzeklis, tur ieradušās ugunsdzēsēju mašīnas un dažu minūšu laikā evakuēti gan pircēji, gan pārdevēji. Tieši stundu vēlāk ugunsdzēsēji atsteigušies arī uz tirdzniecības centru "Bruklinas", arī no turienes evakuēti cilvēki.

Kā vēsta izdevums "Etaplius.lt", daudzas "Akropolis" darbinieces pametušas ēku vieglās kurpītēs. Policisti norobežojuši lielveikala apkārtni, tomēr vēl pēc tam cilvēki mēģinājuši iekļūt veikalā, skaidrodami žurnālistiem, ka grib iepirkties vai apmainīt agrāk nopirktu spuldzīti.

Bloķēta arī autostāvvieta pie veikala, un cilvēki nevar paņemt no turienes savas automašīnas, daudziem veikalā palikuši pirkumi, skapīšos atstātas somas, tādēļ darbiniekiem būs daudz papildu darbu.

Paredzams, ka draudu pārbaudīšanai būs vajadzīgas vairākas stundas. Ja noskaidrosies, ka zvanītājs sacēlis viltus trauksmi, viņam draud kriminālatbildība.

Šauļu "Akropolis" tiek evakuēts jau trešo reizi - pirmoreiz tehnisku iemeslu dēļ, bet divas pēdējās - spridzināšanas draudu dēļ. Iepriekšējā reizē tirdzniecības centra vadība nav pieprasījusi, lai "izjokotājs" atlīdzina zaudējumus, bet, iespējams, rīkosies bargāk, ja brīdinājums arī šoreiz izrādīsies nepatiess.

Arī "Bruklinas" evakuācija noritējusi raiti un bez panikas, bet cilvēku sejās bijušas redzamas lielākas izbailes, stāsta Šauļu žurnālisti. Iespējams, daļai pircēju nācies evakuēties no viena lielveikala un pēc neilga laika to pašu pieredzēt arī otrā.