Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

"Facebook" pēc Krievijas rīkojuma nobloķē Navaļnija atbalstam izveidotu lapu

© F64

Uzņēmums "Facebook" pēc Krievijas varasiestāžu rīkojuma svētdien nobloķējis lapu, kuru bija izveidojuši opozicionāra Alekseja Navaļnija atbalstītāji, lai pulcētu cilvēkus uz demonstrāciju 15.janvārī.

Krievijas mediju uzraudzības dienests "Roskomnadzor" svētdien paziņoja, ka lapa slēgta pēc ģenerālprokuratūra rīkojuma.

Prokurors pieprasījis "ierobežot piekļuvi vairākiem avotiem, kas aicina uz nesankcionētiem masu pasākumiem," un prasība ir izpildīta, atsaucoties uz "Roskomnadzor" preses pārstāvi, ziņoja aģentūra "RIA Novosti".

Navaļnija atbalstam izveidotajā lāpā līdz slēgšanai bija parakstījušies vairāk nekā 12 000 cilvēku.

Plānots, ka 15.janvārī tiesa pasludinās spriedumu lietā, kurā Navaļnijs un viņa brālis Oļegs ir apsūdzēti par uzņēmuma "Yves Rocher" līdzekļu piesavināšanos.

Navaļnijs, kurš kopš februāra atrodas mājas arestā, un viņa atbalstītāji apgalvo, ka lieta esot politiski motivēts safabricējums.

Notiesāšanas gadījumā viņam draud līdz pat desmit gadiem ilgs cietumsods.

Navaļnijs paudis neizpratni par Krievijas "Facebook" rīcību, norādot, ka uzņēmumam vajadzējis vismaz sagaidīt tiesas rīkojumu, nevis steigties uzreiz izpildīt visu, ko "Roskomnadzor" iesaka.

Arī bijušais ASV vēstnieks Maskavā Maikls Makfols paudis viedokli, ka šis ir bīstams precedents un aicinājis "Facebook" pēc iespējas ātrāk izlabot savu kļūdu.