Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Peldētājam Maiklam Felpsam par auto vadīšanu dzērumā viena gada sods

© Scanpix/AP

Slavenajam amerikāņu peldētājam Maiklam Felpsam par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā piespriests nosacīts viena gada ieslodzījums, kā arī pusotru gadu ilgs pārbaudes laiks, vēsta France - Presse.

Tāpat tiesnesis licis turpināt Felpsam ārstēties no alkohola atkarības, turklāt soda laikā viņš nedrīkst lietot alkoholiskus dzērienus, taču drīkst piedalīties sacensībās un trenēties.

Tiek vēstīts, ka Felpss šobrīd apmeklē anonīmos alkoholiķus, turklāt viņš ir noslēdzis rehabilitācijas programmu.

"Šo 45 dienu laikā par sevi uzzināju daudz ko jaunu. Vēlos, lai mani sagaida krietni skaistāka nākotne, salīdzinot ar pagātni," izteicies Felpss.

Oktobrī 29 gadus vecais Felpss tika apsūdzēts par braukšanu apreibinošo vielu ietekmē, ātruma pārsniegšanā un dubulto līniju šķērsošanā. Pēc apcietinājumā pavadītām pāris stundām viņš tika atbrīvots. Vēlāk amerikānis atzina savu vainu notikušajā, kā arī paziņoja, ka uz kādu laiku pārstāj piedalīties sacensībās, lai piedalītos ārstēšanās programmā.

Amerikāņa asinīs alkohola koncentrācija teju divreiz pārsniegusi atļauto normu, kā arī viņš uz vietas nav spējis izpildīt vairākus alkohola lietošanas noteikšanas testa vingrinājumus.

Jau iepriekš tika vēstīts, ka Felpsam nedraud reāls cietumsods, lai gan šāda veida apsūdzība viņam izvirzīta otro reizi mūžā. Peldētājam gan par labu liecināja fakts, ka kopš pirmā šāda veida pārkāpuma jau pagājis krietns laiks.

Felpss iepriekš par auto vadīšanu dzērumā tika aizturēts arī 2004.gadā. Toreiz 19 gadu vecais sportists tika sodīts ar 18 mēnešu pārbaudes laiku.

Felpss pašlaik izcieš sešu mēnešu diskvalifikāciju, kuras dēļ viņam jāizlaiž nākamgad Krievijā gaidāmais pasaules čempionāts. Pašlaik amerikānis atsācis treniņus.

Visu laiku titulētākais olimpietis Felpss 2012.gadā pēc Londonas Olimpiādes pavēstīja par karjeras beigām, tomēr aprīlī atgriezās sacensību apritē.

Karjeras laikā amerikānis ticis pie 18 olimpiskajiem zeltiem, diviem sudrabiem un divām bronzas medaļām. Felpss labojis padomju vingrotājas Larisas Latiņinas rekordu, kura savu karjeru noslēdza ar 18 godalgām.