Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

Japānā sniegputenī bojāgājušo skaits pieaug līdz 11

© scanpix

Sniegputenis Japānā atņēmis vismaz 11 cilvēku dzīvību, ziņo vietējie mediji.

Meteorologu prognozes nav iepriecinošas, un sagaidāms, ka sliktie laikapstākļi turpināsies.

Valsts centrālajos un ziemeļu rajonos stiprā vēja un milzīgā sniega daudzuma dēļ ir apgrūtināta satiksme, un attālākas teritorijas pilnībā izolētas.

Bojā gājuši 11 cilvēki, tai skaitā kāda 79 gadus veca sieviete un 29 gadus vecs ugunsdzēsējs, vēsta laikraksts "Yomiuri Shimbun". Vairāki citi, pārsvarā gados vecāki cilvēki, gājuši bojā Hokaido un Honsju, kas atrodas netālu no Japānas jūras piekrastes. Vairāki cilvēki zaudējuši dzīvību un daudzi guvuši traumas sniegputeņa izraisītos ceļa negadījumos.

Sniegputenis ir stipri apgrūtinājis arī sabiedriskā transporta kustību, jo atcelti vairāki simti starptautisko un iekšzemes avioreisu. Kavēta arī ātrvilcienu satiksme.

Kalnu rajonos Nīgatas un Nagano prefektūrās no ārpasaules norobežoti vismaz 270 cilvēki, jo vienīgos ceļus nosprostojušas lavīnas. Japānas Meteoroloģiskā aģentūra (JMA) brīdinājusi par iespējamo lavīnu draudiem visā valstī.

Stiprās vēja brāzmas, kuru ātrums sasniedz 39 metrus sekundē, jūrā radījušas spēcīgas bangas. Cilvēki piekrastes rajonos brīdināti par milzīgo viļņu bīstamību.

Vētra, ko izraisījusi zema spiediena josla, ir sasniegusi kulmināciju, taču rajonos netālu no Japānas jūras joprojām turpinās snigt, ziņo JMA.

Dažās vietās sniega segas biezums jau sasniedzis divus metrus un gaidāmi turpmāki nokrišņi.