Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

ĀM aicina iedzīvotājus Krievijā ievērot piesardzību

© F64

Ņemot vērā globālā terorisma draudus visā pasaulē, kā arī atsevišķus teroristu uzbrukumus, kuros pašnāvnieki ir uzspridzinājušies cilvēku pārpildītās vietās, Ārlietu ministrija aicina ceļotājus būt piesardzīgiem.

Kā liecina ĀM atjaunotā konsulārā informācija, ministrija iesaka neceļot uz Čečeniju, Ingušiju, Dagestānu, Ziemeļosetiju, Karačiju-Čerkesiju, Kabardiju-Balkāriju, tostarp Elbrusa rajoniem, kā arī uz Stavropoles apgabala austrumu un dienvidu rajoniem, īpaši uz tiem, kuri robežojas ar Čečeniju un Dagestānu.

Ministrija skaidro, ka šajos reģionos joprojām saglabājas īpaši nestabila drošības situācija un ir paaugstināti terorisma un cilvēku nolaupīšanas draudi. Ministrija arī aicina iedzīvotājus neapmeklēt Rostovas apgabala rajonus, kuri robežojas ar Ukrainu.

Tāpat ministrija atgādina, ka ieceļošana Abhāzijas reģionā, šķērsojot tā robežu ar Krieviju, saskaņā ar Gruzijas likumiem ir nelegāla un krimināli sodāma, par ko var tikt piespriests naudas sods, bet atkārtotu pārkāpumu gadījumā cietumsods.

Ministrija arī informē, ka, pamatojoties uz Krievijas prezidenta Vladimira Putina rīkojumu "Par biometrijas datu noņemšanu ārvalstu pilsoņiem un bezvalstniekiem", no šī gada 10.decembra Krievijas diplomātiskajās un konsulārajās pārstāvniecībās Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotajā Karalistē, tostarp vīzu centrā Londonā un Edinburgā, Dānijas Karalistē, tostarp vīzu centrā Kopenhāgenā, Mjanmas Savienības Republikā, Namībijā, Krievijas starptautiskajā lidostā "Vnukovo" ārvalstu pilsoņiem un bezvalstniekiem, iesniedzot vīzu pieteikumu, tiks veikta biometrisko datu noņemšana.

Saskaņā ar ministrijas rīcībā esošo informāciju Maskavā ir pieaudzis Eiropas Savienībā reģistrētu transportlīdzekļu valsts reģistrācijas numurzīmju zādzību skaits ar mērķi iegūt atlīdzību to atdošanas gadījumā. Par šādu noziedzīgu nodarījumu upuriem ir kļuvuši arī Latvijas valstspiederīgie, tādēļ ministrija aicina transportlīdzekļu īpašniekus automašīnas novietot tikai apsargātās autostāvvietās.

Ministrija arī vērš uzmanību, ka, sākot ar nākamā gada 1.janvāri, tiks pārtraukta īstermiņa uzturēšanās vīzu izsniegšana tūristiem Kaļiņingradas apgabala robežšķērsošanas punktos Bagrationovska-Bezļedi, Mamanova-Gronova, Hrabrovas lidostā un Baltijskas ostā.

Ārkārtas situācijā ministrija aicina nekavējoties sazināties ar Konsulāro departamentu, tāpat tā stingri iesaka jebkurai personai, kas dodas uz ārvalstīm, pirms ceļošanas iegādāties dzīvības un veselības apdrošināšanas polisi, kas paredz arī personas repatriāciju slimības vai nāves gadījumā. Tāpat būtu nepieciešams reģistrēties konsulārajā reģistrā.