Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

"Forbes": Putinu apturēt var tikai spēcīga Ukraina

© scanpix

ASV un Eiropas Savienībai (ES), bet jo īpaši Vācijai, ir jāpieņem lēmums par Ukrainu, taču atšķirīgs no pašreizējā, jo to Krievijas prezidents Vladimirs Putins uzskata par vājību un turpina agresiju, vēsta ASV žurnāls "Forbes".

"Nedrīkst būt diplomātisks lēmums, kura pamatā ir vāja pozīcija. Putins pie sarunu galda sēdīsies tikai tad, kad ekonomiskās sankcijas vai strauji pieaugošais upuru skaits sāks apdraudēt viņa varu. Līdz tam viņš turpinās uzstāt uz Ukrainas federalizāciju, ļaujot Krievijas okupētajiem reģioniem uzlikt veto Kijevas lēmumiem, un uz savām tiesībām iejaukties jebkurā pasaules malā, kurā krievi gaida aizsardzību," rakstīts publikācijā.

Kā norāda publikācijas autors, ASV un Eiropai "ir jāapzinās, ka vienīgais veids, kā ierobežot Krievijas agresiju, ir izveidot spēcīgu Ukrainu, kas kalpos kā labas valdības un ekonomiskās veiksmes piemērs tām valstīm un reģioniem, kas atrodas Krievijas ietekmē." Autors piebilst, ka tāda Ukraina esot Putina lielākais murgs.

Stipra Ukraina var izveidot spēcīgu aizsardzību no tālākas Krievijas agresijas un palielināt tās zaudējumus līdz tādam līmenim, ka Kremlis no savas armijas vairs nespēs noslēpt, ka tā jau sen ir ievilkta konfliktā ar Ukrainu. "Tomēr šobrīd Ukraina tādus zaudējumus bez prettanku un citiem moderniem ieročiem, kādi ir tāds pretiniekam, nodarīt nespēj," norāda autors.

Viņaprāt, ja Eiropu un ASV apmierina iesaldēti konflikti, kas draud uzplaiksnīt jebkurā brīdī, tad tām jāturpina Ukrainu atstāt vāju. Ja tās vēlas redzēt reālus risinājumus, tad vajag apbruņot Ukrainu ar ieročiem, lai tā varētu sevi aizsargāt, kā arī nodrošināt Ukrainu ar finansiālajiem līdzekļiem.