Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Briseles Lielajā laukumā iemirdzēsies egle no Rīgas

© publicitātes foto

Briseles Lielajā laukumā uzstādīto Ziemassvētku egli, kas atvesta no Latvijas, rotā laimes simbols – Māras krusts – un Rīgas atslēgas. Arī Rīgas galvenā egle Doma laukumā šogad solās būt īpaši krāšņa.

Briseles Lielā laukuma galveno egli šodien iedegs Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, Briseles mērs Ivans Maijers, Briseles kultūras vicemēre Karina Laljē un Latvijas vēstniece Beļģijā Lelde LīceLīcīte. Par kultūras programmu rūpēsies Briseles latviešu koris. Savukārt Rīgā, Doma laukumā Ziemassvētku egle iemirdzēsies svētdien, Pirmajā adventē. Pēc mākslinieku Ingunas un Alvja Zemzaru ieceres tā būs greznota ar latvju rakstiem izrotātiem spilventiņiem, kas mirdzēs kā gaismiņas, un no egles galotnes Ziemassvētku jampadraci vēros Rīgas gailis. Savukārt ap egli būs izvietota Rīga miniatūrā, kas īpaši krāšņi izskatīsies diennakts tumšajā laikā.

Pirmajā adventē Doma laukumā ikvienam, bet īpaši bērniem par prieku, piedalīsies muzikālās programmas Brīnumskapis mākslinieki – Ingus Ulmanis, Karīna Tropa, Andris Sējāns, Aigars Voitišķis, Roberts Rasa un Anrijs Grīnbergs. Svētdien svētku noskaņa būs jūtama arī koncertā kultūras centrā Mazā ģilde, Latvijas Universitātes kamerorķestra koncertā Ziemassvētku zvaigznes ceļš un koncertā Rīgas Svētā Pētera baznīcā.

Gan Rīgas, gan Briseles gada galvenās Ziemassvētku egles augušas Tīreļu mežniecībā. Briseles centrālajam laukumam tika nolūkota 18,3 metrus gara egle, bet Rīgas rotāšanai (Doma laukumā un 11. novembra krastmalā pie Akmens tilta) divas egles – 15 un 16 metrus garas. Visas trīs egles Babītes mežos augušas vismaz 40 gadus.