Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Malaizijas lidmašīnas avārijas vietā atrod jaunas mirstīgās atliekas

© Scanpix

Nīderlandes ekspertu komanda, izmantojot brīdi, kad Donbasa frontēs pierimušas Ukrainas armijas kaujas ar promaskaviskajiem kaujiniekiem, piektdien apmeklējusi 17.jūlijā notriektās Malaizijas pasažieru lidmašīnas nogāšanās vietu un atradusi tur jaunas bojāgājušo mirstīgās atliekas, pavēstīja Nīderlandes premjerministrs Marks Rute.

"Šī komanda tā dēvētajā degšanas vietā atrada cilvēku mirstīgās atliekas," sacīja premjers. Šī bija pirmā reize vairāku nedēļu laikā, kad Nīderlandes varasiestāžu pārstāvji varēja sasniegt traģēdijas vietu.

No 298 bojāgājušajiem līdz šim ir izdevies identificēt 289.

Drošības apstākļi piektdien bijuši pietiekami labi, lai Nīderlandes komanda, kuru pavadīja Ukrainas ugunsdzēsēju komanda un Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas amatpersonas, varētu pārmeklē avārijas vietu, sacīja Rute.

Mirstīgās atliekas tiks nosūtītas uz Nīderlandi identifikācijai, viņš piebilda.

Rietumi un Kijeva uzskata, ka Malaizijas lidmašīnu notriekuši promaskaviskie kaujinieki, raķeti raidot no zenītartilērijas kompleksa "Buk", kuru tiem piegādājusi Maskava.

Uzreiz pēc lidmašīnas notriekšanas Rietumu medijos izskanēja arī versijas, ka liktenīgo raķeti izšāvuši Krievijas karavīri, kas atradušies Ukrainas teritorijā vai arī Krievijas teritorijā līdzās Ukrainas robežai.