Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Prostitūtām Ziemeļīrijā vairs nemaksās

© telegraph.co.uk

Ziemeļīrijā aizliegs norēķināties par seksuālo pakalpojumu sniegšanu, līdzīgi kā tas pašlaik ir Zviedrijā, otrdien ziņo mediji.

Ziemeļīrijas asambleja Belfāstā pirmdienas vakarā apstiprināja attiecīgu likumprojektu. Lai arī tam vēl jāsaņem apstiprinājums citos posmos, tas, visticamāk, kļūs par likumu.

Ziemeļīrijā ar likumu jau ir aizliegta ielu prostitūtu pieaicināšana, bordeļu uzturēšana un sutenerisms, bet seksuālu pakalpojumu pirkšana, līdzīgi kā citās Lielbritānijas daļās, ir likumīga.

Likuma atbalstītāji norāda, ka likuma ieviešana samazinās cilvēku tirdzniecību, savukārt kritiķi uzstāj, ka tas industriju vēl vairāk novedīs pagrīdē.

Pagājušajā nedēļā publicēts Tieslietu departamenta pētījums atklāj, ka seksuālo pakalpojumu sniedzēji Ziemeļīrijā kategoriski iebilst pret šīm izmaiņām.

Kā uzrāda aptaujas dati, tikai 2% atbalsta pāriešanu uz Zviedrijas sistēmu, kuras vēršas pret seksuālo pakalpojumu pircējiem, nevis tos sniedzējiem.

60% pakalpojumu sniedzēju saka, ka tas viņu darbību padarīs bīstamāku. Tika aptaujāti 446 cilvēki, tostarp 19 pakalpojumu sniedzēji un desmit klienti.

Zviedrija seksuālo pakalpojumu pirkšanu aizliedza 1999.gadā, un šim piemēram sekojušas arī Norvēģija un Islande, bet Dānija un Francija apsver šādu soli.