Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Lielbritānija grib pamest Eiropas Savienību

© scanpix

Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons licis saprast, ka ir gatavs sākt sabiedrības aptauju, par Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības(ES), vēsta The Telegraph.

 Kamerons norādījis, ka gadījumā, ja viņa vadītajai valdībai neizdosies pārskatīt  attiecības ar Eiropas Savienību, tad tiks rīkots  referendums par Lielbritānijas izstāšanos no ES.

 Savu viedokli šajā jautājumā Kamerons gatavojas skaidrot šonedēļ gaidāmajā Konservatīvās partijas konferencē Birmingemā.

"ES jādod Lielbritānijai lielākas pilnvaras robežkontroles jautājumā, tai skaitā arī tiesības ierobežot citu valstu pilsoņu migrāciju," uzskata Kamerons.

Londonas un Briseles attiecības būtu jāpārskata līdz  2017. gadā iecerētajam referendumam.

"Es veikšu šo darbu, jo mīlu savu valsti un uztraucos par tās nākotni. Es vēlos, lai tā būtu stipra, lepna un neatkarīga valsts," uzsvēra Kamerons.        

Jāatgādina, ka Kamerons jau iepriekš izteicās, ka  Lielbritānija nevēlas ES komsijas prezidenta amatā redzēt  bijušo Luksemburgas premjerministru Žans Klodu Junkeru.

Savukārt Junkers savulaik izteicās, ka nevēlas Eiropas Savienību (ES) bez Lielbritānijas un necīnīsies pret mēģinājumiem nodot zināmas Briseles pilnvaras atpakaļ Vestminsterai.

"Es nekad neesmu iebildis pret ideju par labi strukturētu, labi organizētu, pamatīgi sarunās izskatītu kompetenču repatriāciju no Briseles uz nacionālajiem parlamentiem.Es nevēlos ES bez Lielbritānijas. Lielbritānija Eiropā ir būtisks politikas veidošanas elements, jo briti ir veselā saprāta un praktiska tauta," teicis Junkers.