Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Viktorija Bekhema kļuvusi par ANO labās gribas vēstnesi

© Scanpix/AFP

Bijušās grupas Spice Girls dalībniece, futbolista Deivida Bekhema kundze nule kļuvusi par par ANO labās gribas vēstnesi cīņā ar AIDS, vēsta aģentūra France-Presse.

 Viņas uzdevums būs palīdzēt novērst visas iespējas AIDS izplatībai jaundzimušo vidū un nodrošināt ar AIDS inficētās sievietes ar nepieciešamo palīdzību.

Kā stāsta pati Bekhema, viņa jau vairākus gadus nodarbojas ar labdarību, viņas ģimene ir iesaistījusies Eltona Džona izveidotajā fondā cīņai ar AIDS.

"Brauciens uz Dienvidāfriku ir kļuvis par pagrieziena momentu manā dzīvē, nezinu kāpēc tikai pēc 40 gadiem es sapratu, ka man kā mātei un sievietei jānes zināma atbildība. Es gatavojos izmantot savu viedokli, kurā cilvēki ieklausās," ANO birojā Ņujorkā izteicās Bekhema.

Bekhema jau ir paziņojusi, ka piedāvālabdarības izsolei aptuveni 600 savu tērpu ar mērķi savākt naudu, lai atbalstītu ar AIDS inficētās mātes Āfrikas valstīs. Pēc viņas teiktā, jau izdevies savākt simtiem tūkstošu sterliņu mārciņu, taču galīgā summa vēl nav saskaitīta.

Dziedātājas vīrs - futbolists Deivids Bekhems - kopš 2005. gada ir labas gribas vēstnieku ANO Bērnu fonda (UNICEF) loceklis.