Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

Obamas vizīti Igaunijā atspoguļos 300 žurnālistu

© Scanpix

Igaunijā ASV prezidenta Baraka Obamas vizītes atspoguļošanai akreditēti teju 300 žurnālistu, no viņiem 200 - ārzemju, otrdien vēsta laikraksts "Postimees".

200 ārvalstu žurnālistu vidū 100 būs no ASV, paziņoja Igaunijas Ārlietu ministrijas preses sekretāre Minna Līna Linda. ASV žurnālisti Igaunijā ieradīsies atsevišķā lidmašīnā.

Igaunijā Obamas vizītes atspoguļošanai uzturēsies žurnālisti no "pasaules lielākajiem medijiem, arī raidorganizācijām CNN, BBC, Ķīnas ziņu aģentūras "Siņhua", ziņu aģentūras AFP un daudzām citām", sacīja Linda.

Pārstāvēti būs arī Krievijas mediji, piemēram, telekanāls "Rossija 1" un radiostacija "Golos Rossiji".

Tallinas lidostā Obamu sagaidīs Igaunijas ārlietu ministrs Uramss Paets, vēsta Igaunijas tīmekļa izdevums "Delfi".

Kaut arī nav zināms precīzs laiks, kad prezidenta lidmašīna piezemēsies Tallinā, viens ir skaidrs - Igaunijas valsts vārdā viņu naktī uz trešdienu lidostā sagaidīs ārlietu ministrs Paets.

"Diemžēl neko citu šajā lietā es nevaru paskaidrot," izdevumam atzina Paets.

Nekādas citas detaļas par Obamas ierašanos netiek atklātas, nedz arī tas, kāda ir galīgā vizītes darbakārtība.

Ir zināms, ka viņš tiksies ar Igaunijas prezidentu, ASV vēstniecības darbiniekiem, premjerministru, Igaunijas ministriem, kā arī ar Latvijas un Lietuvas valsts galvām.

Obamam būs preses konference, turklāt viņš uzstāsies ar runu. Pirms došanās prom viņš lidostā tiksies ar ASV un Igaunijas karavīriem.

ASV prezidents Igauniju pametīs trešdien starp plkst.17 un 18.