Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

Krievijas humānās kravas konvojs sasniedzis Luhansku

© scanpix

Ukrainas pilsētu Luhansku ir saniegušas pirmās Krievijas humānās palīdzības kravas automašīnas. Tiek ziņots, ka konvojs ceļu līdz Luhanskai šķērsojis bez incidentiem, ziņo lenta.ru

Jau ziņojām, ka šodien Krievijas humānās palīdzības kravas automašīnas šķērsojušas Krievijas - Ukrianas robežu bez Ukrainas vadības atļaujas, tādējādi pārkāpjot straptautiskos noteikumus.

"Mēs to saucam par tiešu iebrukumu. Ciniski slēpjoties aiz Sarkanā Krusta, tie ir militāri automobiļi ar aizsega dokumentiem," norādīja Naļivaičenko.

"Pēdējās dienās mēs esam kļuvuši liecinieki rūpīgi izplānotai un bīstamai, riskantai provokācijai pret Ukrainu ar bezkaunīgu un cinisku cienījamās Starptautiskās Sarkanā Krusta komitejas (ICRC) izmantošanu - provokācijai ar tā dēvēto "humāno konvoju"," norādīja Naļivaičenko.

Viņš sacīja, ka vairāk nekā 30 kravas automašīnu "nelikumīgi devušās" Ukrainas teritorijas virzienā.

Jau ziņots, ka Krievijas "humānās palīdzības" konvoja automašīnas, nesaņemot Ukrainas valdības atļauju, piektdien iebraukušas Ukrainas teritorijā. Konvoju nepavada Starptautiskās Sarkanā Krusta komitejas (ICRC) pārstāvji.

Robežu kontrolpunktā "Izvarine", kuru kontrolē prokremliskie teroristi, šķērsojušas 70 automašīnas, vēsta Ukrainas mediji. Tās pa Ukrainu brauc teroristu pavadībā.