Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Doņeckas apgabalā pēdējā diennaktī gājuši bojā 34 civiliedzīvotāji

© scanpix

Ukrainas austrumos notiekošo kaujas darbību dēļ pagājušajā diennaktī Doņeckas apgabalā gājuši bojā 34 civiliedzīvotāji un 29 guvuši ievainojumus, ziņo Doņeckas apgabala administrācija.

Kā liecina administrācijas dati, kopš pretterorisma operācijas sākšanās Doņeckas apgabalā gājis bojā 951 cilvēks un ievainojumus guvuši 1748 cilvēki.

Krievijas diversanti, algotņi un vietējo separātistu kaujinieki aprīļa vidū Ukrainas austrumos sāka sagrābt valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes izvērsušas pretterorisma operāciju.

5.jūlijā separātistu bandas tika padzītas no diviem nozīmīgiem Donbasa centriem - Slovjanskas un Kramatorskas. Kaujinieki tagad savus spēkus koncentrē Doņeckā un Luhanskā.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.