Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

Joprojām nenoteikts Eirovīzijas dziesmu konkursa laiks

© publicitātes

Vēl joprojām nav skaidrs, kurā Austrijas pilsētā norisināsies Eirovīzija, jo konkursu vēlas rīkot vairākas pilsētās, kuras pārstāv dažādas politiskās partijas, vēstī laikraksti "Kronen Zeitung" un "Österreich".

Austrijas sabiedriskās televīzijas kanāls ORF solīja paziņot norises vietu jūlija beigās, taču mediji norāda, ka politiskām domstarpības liegušas jautājumu laicīgi izlemt.

Eirovīziju rīkot pieteikušās trīs pilsētas - Vīne, Grāca un Insbruka.

Tiroles federālās zemes gubernators Ginters Platers, kas pārstāv konservatīvo Tautas partiju (ÖVP), piedāvājis ORF miljonus, ja tā organizēs Eirovīziju Insbrukā.

Tiek ziņots, ka ÖVP brīdinājusi ORF direktoru Aleksandru Vrabecu, ka sūdzēs viņu tiesā, ja viņš nepieņems sabiedriskajai televīzijai visizdevīgāko lēmumu.

Tikmēr Vīnes mērs Mihaels Heipls, kas pārstāv Sociāldemokrātisko partiju (SPÖ), kā arī Zaļā partija vēlas Eirovīziju rīkot galvaspilsētas koncertzālē "Stadthalle" un solījuši ļaut ORF to izmantot bez maksas. Izskanējušas ziņas, ka arī pats Vrabecs dodot priekšroku Vīnei.

Šogad Kopenhāgenā notikušās Eirovīzijas rīkotāji paziņojuši, ka konkursa izmaksas trīskārt pārsniegušas sākotnēji plānotās.

Organizētāji pirmdien pavēstīja, ka bijušās kuģubūves rūpnīcas "B&W Hallerne" telpu renovācija izmaksājusi daudz vairāk, nekā aprēķināts.

Kopējās konkursa izmaksas sasniedza 15 miljonus eiro - manāmi vairāk nekā sākotnēji paredzētie 4,6 miljoni. Daļu no zaudējumiem tagad nāksies segt Kopenhāgenas pašvaldībai.