Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Ukrainā turpinās kaujas; valdības spēku pusē kritušo nav

© scanpix

Naktī uz trešdienu Ukrainas austrumos prokrieviskie kaujinieki turpinājuši intensīvu valdības bruņoto spēku apšaudi, taču armijai kritušo nav, ziņo organizācijas "Informatīvā pretestība" koordinators Dmitro Timčuks.

"Pēc mīnmetēju apšaudes teroristu grupējums [pie Bubrivkas Amvrosijivkas rajonā] veica uzbrukumu ar septiņiem tankiem, kuri naktī ievesti no Krievijas," teikts paziņojumā Timčuka "Facebook" lapā.

Savukārt Ukrainas pretterorisma operācijas preses centrs vēsta, ka kaujās pie Dubrivkas iznīcināti pieci spēkrati, kas plkst.04.42 šķērsojuši valsts robežu.

Novērojami teroristu mēģinājumi atgūt zaudētās teritorijas pie Doņeckas un Horļivkas, kā arī kaujinieku pārgrupēšanās Luhanskas, Pervomaiskas, Alčevskas un Stahanovas rajonos, lai izvairītos no nokļūšanas aplenkumā un sakopotu savus spēkus. Pastiprinājušies arī mēģinājumi atgūt kontroli pār pierobežas zonu.

Visu nakti Ukrainas armijas vienības pie Luhanskas un Doņeckas tika apšaudītas ar granātmetējiem AGS-17 un reaktīvajiem mīnmetējiem "Grad".

No Krievijas Federācijas puses tika apšaudīts Dolžanskas robežšķērsošanas punkts.

Šobrīd Ukrainas vienības gatavojas Pervomaiskas atgūšanai.